21:02 20.12.2017

СБУ викрила агента російських спецслужб в секретаріаті Кабміну і затримала його на робочому місці

1 хв читати
СБУ викрила агента російських спецслужб в секретаріаті Кабміну і затримала його на робочому місці

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб країни-агресора, повідомляє прес-центр СБ України.

"Правоохоронці встановили, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження. Оперативники СБ України задокументували, що чиновник за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку", - йдеться в оприлюдненому в середу ввечері повідомленні.

У прес-центрі СБ України поінформували, що за сприяння керівництва українського уряду, агента російських спецслужб співробітники спецслужби затримали на робочому місці.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, - карається позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такого).

Наразі, додали в прес-центрі СБУ, тривають першочергові процесуальні дії, зокрема обшуки за місцем роботи та проживання чиновника. Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА