16:10 21.12.2017

Швейцарія виділила близько $0,5 млн на підготовку Донбасу до зими - посол в Україні

2 хв читати
Швейцарія виділила близько $0,5 млн на підготовку Донбасу до зими - посол в Україні

Швейцарська Конфедерація виділила 500 тис. швейцарських франків (близько $507тис.) на заходи з підготовки до проходження зимового періоду місцевих жителів на сході України, повідомив посол Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Гійом Шойрер (Guillaume Scheurer).

"Ми наполегливо закликали держави, залучені в полегшенні гуманітарних наслідків конфлікту, і вирішили також зробити новий внесок до програми підготовки до зими UNICEF. Взимку є особливі потреби, та Швейцарія, реагуючи на заклики гуманітарних агентств, виділила 500 тис. швейцарських франків на користь зусиль у підготовці до зими", - сказав посол в ексклюзивному інтерв'ю агентству" Інтерфакс-Україна ".

За словами дипломата, багато людей, як проживають уздовж лінії розмежування сторін на Донбасі, так і живуть по обидва боки від неї, безпосередньо постраждали від конфлікту, так само, як, щонайменше 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб всередині країни.

Посол також поінформував, що Швейцарія планує зберегти допомогу Україні на рівні попередніх років.

"Ми будемо зберігати її на тому ж рівні або, можливо, навіть трохи її збільшимо. В умовах, коли наслідки конфлікту очевидні, донори від інших держав повинні продовжувати проявляти солідарність з населенням... Конфлікт, як і раніше, є гуманітарною трагедією, і я думаю, що всім нам потрібно робити все можливе разом з українською владою, звичайно, щоб полегшити страждання людей", - підкреслив Г.Шойрер.

При цьому він зазначив, що заклики Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) і агентств ООН не отримують належного відгуку від міжнародних донорів.

"Що ми зробили у 2017 році? Приблизно те, чого можна домогтися в Україні в сфері гуманітарної допомоги з не дуже великими грошима. Швейцарське пожертвування становить трохи більше 3 млн швейцарських франків на рік, але розділене на кілька основних потреб, однією з яких є вода", - розповів посол.

Г.Шойрер також поінформував, що Швейцарія допомогла забезпечити доступ до питної води для близько 3,9 млн осіб по обидва боки лінії зіткнення. "Конкретно ми доставили трохи менше 2 тис. тонн хімікатів для обробки води, тому що вода повинна бути очищена, щоб бути питною", - сказав дипломат.


Повний текст інтерв'ю з Г.Шойрером буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА