20:15 21.12.2017

Продовження Радою ЄС санкцій проти РФ є адекватною відповіддю на ескалацію конфлікту на Донбасі

1 хв читати
Продовження Радою ЄС санкцій проти РФ є адекватною відповіддю на ескалацію конфлікту на Донбасі

Президент України Петро Порошенко заявив про зміцнення міжнародного фронту протидії агресії Росії після рішення Ради Європейського Союзу продовжити до 31 липня 2018 року економічні санкції проти російської економіки.

"Вітаю рішення Ради ЄС продовжити економічні санкції проти Росії до 31 липня 2018 як символ стійкої трансатлантичної єдності та солідарності з Україною", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За його словами, у поєднанні з прийнятою Генеральною Асамблеєю ООН резолюцією у сфері прав людини в Криму, рішенням Адміністрації США та Канади щодо можливості надання Україні летального оборонного озброєння "міжнародний фронт протидії російському агресорові міцнішає".

"Адекватна відповідь Кремлю на ескалацію конфлікту та цілеспрямований підрив Мінських домовленостей", - написав президент України.

Раніше цього дня Рада ЄС прийняла офіційне рішення продовжити до 31 липня 2018 року секторальні економічні санкції стосовно Росії, повідомляється в поширеному в Брюсселі комюніке.

"21 грудня 2017 року Рада ЄС продовжила до 31 липня 2018 року економічні санкції, націлені на певні сектори російської економіки", - йдеться в документі Ради ЄС.

Політичне погодження цього чергового продовження главами держав і урядів країн Євросоюзу відбулося 14 грудня на саміті ЄС у Брюсселі.

"ЄС домовився щодо продовження економічних санкцій проти Росії", - заявив того дня голова Європейської Ради Дональд Туск.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА