17:09 22.12.2017

Україна має нову ракетну зброю, яка стане вагомим аргументом стримування агресора - Турчинов

2 хв читати
Україна має нову ракетну зброю, яка стане вагомим аргументом стримування агресора - Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов заявив, що успішними випробуваннями українського ракетного комплексу "Вільха" завершився цілий етап у роботі українських розробників і виробників ракетної техніки, і тепер Україна має нову потужну ракетну зброю.

"Зараз можна із впевненістю сказати, що Україна має нову потужну ракетну зброю, яка стане вагомим аргументом стримування агресора", - сказав О.Турчинов після випробувальних пусків ракет на військовому полігоні в Одеській області, повідомляє прес-служба РНБО в п'ятницю.

Він розповів, що під час випробувань уточнювалися балістичні характеристики, перевірялася високоточна система наведення, ефективність нового твердого ракетного палива та надійність враження цілі бойовою частиною ракети.

"Також, що дуже важливо, ми перевірили якість нових ракетних корпусів з надміцних сплавів, виготовлених на унікальному технологічному обладнанні, монтаж якого завершився минулого місяця в Державній акціонерній холдинговій компанії «Артем»", - сказав секретар РНБО.

"Під час випробувань ракети потрапили прямо в точку прицілювання. Це унікальний результат, який вкотре доводить переваги українських ракет над російськими аналогами", - зазначив він.

За словами О.Турчинова, цими випробуваннями завершився цілий етап у роботі українських розробників і виробників ракетної техніки.

"Сьогодні ми зробили ще один важливий крок до зміцнення оборони і безпеки України", - наголосив секретар РНБО.

Раніше цього дня президент України Петро Порошенко повідомив, що в п'ятницю, 22 грудня, український ракетний комплекс "Вільха" пройшов успішні випробування.

"Вітаю усіх українців з успішним випробуванням українського ракетного комплексу "Вільха". Щойно отримав доповідь, що всі чотири ракети влучили в ціль!", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За оцінками директора інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергія Згурця в грудні цього року, в 2016-2017 роках ОПК України забезпечив суттєвий прогрес у галузі виробництва ракетного озброєння: насамперед йдеться про ракетний комплекс "Вільха", який уже в першій половині 2018 року може надійти в експериментальну експлуатацію до ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА