08:19 24.12.2017

Відносини з Канадою дуже важливі для України, особливо в контексті головування Оттави в G7

2 хв читати
Відносини з Канадою дуже важливі для України, особливо в контексті головування Оттави в G7

Співпраця Києва і Оттави є одним із пріоритетів міжнародної роботи уряду України, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд.

"Відносини з Канадою є одним з важливих питань міжнародної складової роботи уряду України, особливо в контексті головування Оттави в групі Великої Сімки", - цитують прем'єр-міністра України в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України.

Глава уряду України подякував уряду Канади за теплий прийом під час візиту української урядової делегації до Канади і зазначив, що завжди радий приймати канадських партнерів в Києві. Він додав, що порядок денний відносин двох країн - дуже насичений.

Співпраця між країнами має широкий спектр - від агросектору до сфери авіабудування і спільного освоєння космосу. Також важливим інструментом співпраці є угода про зону вільної торгівлі, яка вже дозволила подвоїти взаємну торгівлю.

Зараз треба в повній мірі використовувати потенціал Угоди про ЗВТ", - заявив глава українського уряду.

Зі свого боку Х.Фріланд запропонувала підтримку Києву у форматі верховенства Канади в групі G7.

"Для Канади відносини з Україною теж дуже важливі. Канада буде головою групи G7, і ми будемо готові обговорити українське питання (різні його аспекти)", - заявила вона.

Під час переговорів сторони підбили підсумки 2017 року та визнали амбітність планів на наступний рік. Серед найбільш пріоритетних сторонами визнані дерегулювання та впровадження нової системи державного контролю, впровадження нових правил приватизації і проведення першої хвилі масштабного продажу нестратегічних державних активів і подальша співпраця з міжнародними фінансовими організаціями.

"Нам вдалося консолідувати співпрацю з парламентом для проведення реформ. Будемо все робити для того, щоб бути консолідованими і надалі. Покладаю надії, що вже в першому півріччі 2018 ми приймемо необхідні рішення, щоб за підсумками 2018 мати 3-4% зростання економіки" , додав В.Гройсман.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА