13:09 25.12.2017

Трамп представить Конгресу список російських чиновників-кандидатів на санкції

2 хв читати
Трамп представить Конгресу список російських чиновників-кандидатів на санкції

До списку можуть потрапити люди з близького оточення Путіна, причетні до протизаконних схем і дій Адміністрація президента США Дональда Трампа до кінця січня 2018 року представить Конгресу "Кремлівську доповідь" - перелік високопоставлених російських чиновників і бізнесменів, близьких до російської влади, щодо яких згодом можуть бути запроваджені санкції. Про це заявив колишній головний координатор санкційної політики Держдепартаменту США Деніел Фрід виданню "Коммерсант".

Зазначено, що складання такого переліку передбачено законом "Про протидію противникам США за допомогою санкцій" (CAATSA), підписаним президентом Трампом у серпні. "Припускаю, що фігуранти цього переліку не відразу зіткнуться з практичними наслідками - наприклад, фінансовими. Проте сам факт потрапляння в цей список збільшує ризик того, що в майбутньому проти його фігурантів будуть запроваджені санкції", - сказав він.

Фрід при цьому зауважив, що в самому законі (CAATSA) не сказано, що ця доповідь ляже в основу нового санкційного списку. "Але я не стану приховувати той факт, що багато членів Конгресу США хотіли б використовувати його саме таким чином", - пояснив експерт. У відповідь на питання про можливість включення в "Кремлівську доповідь" глав МЗС і Міноборони Росії Сергія Лаврова і Сергія Шойгу Фрід сказав, що це "не відповідало б призначенню доповіді".

За його словами, в список можуть потрапити люди "з близького кола президента, причетні до протизаконних схем і дій". "Кілька таких людей уже внесені владою США до санкційного списку - я говорю, наприклад, про [бізнесменів] Геннадія Тимченка і Аркадія Ротенберга", - уточнив фахівець.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА