11:32 28.12.2017

В ОБСЄ підтримали обмін полоненими між Україною і "ЛНР/ ДНР"

2 хв читати
В ОБСЄ підтримали обмін полоненими між Україною і "ЛНР/ ДНР"

Чинний голова ОБСЄ і міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль (англ. Karin Kneissl) і генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер (англ. Thomas Greminger) підтримали обмін ув'язненими і затриманими на Донбасі і закликали сторони спиратися на цей імпульс для подальшого прогресу в досягненні мирного врегулювання кризи в Україні і навколо неї.

"Дозвіл настільки значної кількості людей, яких утримували з обох сторін, повернутися додому до Нового року і Православного Різдва - дуже шанований розвиток подій. Сьогоднішній обмін - це не лише гуманітарний акт, а й корисний крок у зміцненні довіри. Ми закликаємо сторони докладати усіх зусиль для поліпшення життя людей, що безпосередньо постраждали від конфлікту", - сказала Карін Кнайсль у спільній заяві, опублікованій на сайті ОБСЄ.

Генсек ОБСЄ також наголосила, що такі кроки, як обмін, можуть мати відчутні результати. "Такий прогрес є результатом невтомної роботи, яку веде Тристороння контактна група (ТКГ), і демонструє важливість цього формату. Вкрай важливо, щоб сторони продовжували працювати з ТКГ для досягнення стійкого прогресу із відновлення миру", - сказав він.

К.Кнайсль і Т.Гремінгер наголосили, що обмін разом із більш низькою кількістю порушень припинення вогню протягом останніх кількох днів є кроком вперед.

"Тим не менш, це лише один крок, і багато інших потрібно зробити. Ми закликаємо сторони забезпечити справжнє припинення військових дій найближчими днями в рамках повного здійснення Мінських угод", - сказали вони.

Як повідомлялося, під час обміну утримуваними особами між Україною та окремими районами Донецької і Луганської областей, у середу, 27 грудня, з ОРДЛО звільнили 74 українців. Іншій стороні передали 233 осіб. Це найбільший обмін утримуваних осіб між сторонами з 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА