16:10 29.12.2017

Порошенко має намір ініціювати законодавчі зміни, що забезпечують безперервність судового розгляду

2 хв читати
Порошенко має намір ініціювати законодавчі зміни, що забезпечують безперервність судового розгляду

Президент України Петро Порошенко має намір ініціювати законопроекти щодо забезпечення безперервності судового розгляду справ у разі переведення судді до нового суду в рамках другого етапу судової реформи.

"Я ініціюватиму зміни до законодавства, які б забезпечили безперервність судового розгляду. Щоб суддя, який успішно склав іспити, пройшов процедуру перевірки доброчесності, або пройшов за конкурсом, або його переведено до нового суду, який працює на тій же території, мав можливість розглядати ті справи, які він розглядав у старому суді", - цитує П.Порошенка прес-служба президента України в п'ятницю.

Глава держави зазначив, що це питання викликало велику кількість побоювань.

"Безумовно, ми маємо надати адекватну відповідь на ці запитання. І я впевнений в тому, що Верховна Рада підтримає мене в цьому", - зазначив президент.

Раніше цього дня президент України П.Порошенко підписав укази, які передбачають ліквідацію місцевих судів і створення замість них окружних.

Як повідомлялося, 26 грудня ГО "Адвокатська дорадча група" і ГО "Батьківщина Героїв Небесної сотні" звернулися до П. Порошенка з проханням не підписувати укази про ліквідацію місцевих загальних судів та створення окружних судів, оскільки це призведе до затягування розгляду справ про злочини проти учасників Євромайдану і притягнення винних до відповідальності.

"Хочемо звернути увагу президента, що ліквідація районних судів призведе до необхідності розгляду справ, що перебувають у провадження таких судів на момент ліквідації. Оскільки до нових судів будуть заново набирати суддів, а всі справи потраплятимуть на автоматичний розподіл для визначення нового складу суду. З огляду на кількість справ у провадженні районних судів м. Києва, це призведе до колапсу роботи майбутніх судів, а також неминуче порушить право сторін (великої кількості людей) на справедливий суд у розумні терміни", - зазначено у відкритому зверненні, оприлюдненому на сторінці "Адвокатської дорадчої групи" в соцмережі Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА