08:44 30.12.2017

Росія хоче, щоб Україна була "частиною великої російської орбіти" - Волкер

2 хв читати
Росія хоче, щоб Україна була "частиною великої російської орбіти" - Волкер

 У Російській Федерації хочуть зберегти вплив на Україну в контексті ідеології "великої слов'янської сім'ї" та зробити Київ частиною великої російської орбіти, заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

"Я думаю, що Росія хоче, щоб Україна була частиною великої російської орбіти, частиною великої слов'янської сім'ї, мала хороші відносини з Росією і уряд, дружній Росії. Але за іронією, на виході виходить рівно навпаки. Уряд України зараз більш скептичний щодо Росії, більш націоналістичний і прозахідний, ніж будь-коли", - йдеться в інтерв'ю К.Волкера, оприлюдненому на сайті радіостанції "Эхо Москвы" в п'ятницю.

Водночас він наголосив, що аналогічне ставлення нині зміцнюється і в молодому поколінні українців, яке бачить вторгнення Росії на територію України і насильство, яке виходить від цього вторгнення. "Тож це Росії вирішувати, в чому її інтерес, але поки що це не працює", зазначив К.Волкер.

За його словами, мета Росії щодо України залишається такою, як і раніше, проте тактика її має змінитися.

"Окупаційне утримання території не працює. Звісно, Росія вестиме боротьбу за серця та уми українців ще довго, і нікого це не повинно дивувати, але це має відбуватися на законному полі, а не коли Росія вторгається в Україну і забирає її території", - зауважив спецпредставник Держдепу.

Також він зазначив, що у Вашингтоні хочуть бачити відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також відновлення безпеки та захисту для всіх українців "незалежно від національності, етнічної приналежності чи релігії".

К.Волкер заявив, що США навіть за умови реалізації Мінських угод готові лише частково зняти санкції проти Росії.

"Санкції, і європейські, і американські, стосуються різних категорій. Є санкції, накладені за заявлену анексію Криму. Є санкції, накладені пізніше за вторгнення на Донбас. Є санкції у рамках "Закону Магнітського". Є санкції за втручання Росії в американські вибори. І це все різні групи санкцій. Найсуворіші санкції були накладені на Росію за недотримання Мінських угод, і якби Росія вийшла з Донбасу, положення мінських договорів були застосовані, і ми б побачили відновлення суверенітету України, тоді ці санкції було б знято", - пояснив він.

Коментуючи питання незаконної анексії Криму, К.Волкер заявив, що Вашингтон ніколи її не визнає.

"Ми не визнаємо захоплення Криму Росією, його заявлену анексію. З Кримом, я думаю, нас чекає тривалий період розбіжностей щодо його статусу", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА