18:08 04.01.2018

Німеччина та Франція намагаються не злити Москву наданням Києву зброї, але вони помиляються - Геращенко

2 хв читати
Німеччина та Франція намагаються не злити Москву наданням Києву зброї, але вони помиляються - Геращенко

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко вважає хибною політику партнерів України по "нормандському формату" - Німеччини та Франції - щодо умиротворення Росії ненаданням Києву летального озброєння.

"Ми надзвичайно цінуємо наших партнерів по нормандському формату, Німеччину та Францію, їхній вагомий внесок у питання миру на Донбасі та миротворчі зусилля. Водночас, на моє глибоке переконання, якби свого часу саме Німеччина і Франція не заблокували в 2008 в НАТО ПДЧ (план дій щодо членства - ІФ) для України та Грузії, "нормандський формат" міг би й не створитися, бо РФ не наважилася б напасти й відтяпати шматки території від Грузії та України", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

І.Геращенко нагадала, що у 2008 році Париж і Берлін, "керуючись благими намірами не злити Москву", заблокували просування України в НАТО.

"Результат був абсолютно протилежний - це аж ніяк не умиротворило Москву, а лише розв'язало їй руки. Зараз наші партнери з найщирішими намірами миротворчості намагаються не розлютити Москву наданням Україні зброї. Але вони помиляються, такі кроки Кремль ніколи не зупинять, навпаки. Єдиний гарант безпеки України та Європи - це сильна армія", - написала вона.

Перший віце-спікер Верховної Ради наголосила: що сильнішою буде українська армія, то менше в РФ буде бажання "клацати зубами та зброєю". "У Кремлі розуміють тільки мову сили, й відверто глузують з умиротворення через піддавки", - додала вона.

Як повідомлялося, 3 січня 2018 року міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель, перебуваючи з візитом у Києві, заявив, то Німеччина скептично ставиться до того, що зброя, надана США Україні, допоможе вирішити ситуацію на Донбасі.

"Якщо чогось там і багато, в тому регіоні, то це зброї. У Німеччині досить скептично ставляться до того, що постачання зброї можуть допомогти розв'язати конфлікт. Але ми все-таки дещо віддалені від цього конфлікту й перебуваємо, як країна, в безпеці, а Україна з точки зору оборони розглядає це інакше", - сказав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА