19:25 04.01.2018

Співвідношення українців, які отримали в Польщі статус біженця, дозвіл на роботу та візи, дуже привабливе для її економіки

3 хв читати
Співвідношення українців, які отримали в Польщі статус біженця, дозвіл на роботу та візи, дуже привабливе для її економіки

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що кількість українців, які отримали протягом останніх двох років у Польщі статус біженця порівняно з тими українцями, котрі отримали дозвіл на роботу в цій країні, а також оформили польські візи, є "дуже привабливим" для польської економіки.

"Біженці – це категорія міжнародного права. Їм потрібно допомагати. За два роки такий статус у Польщі отримали 88 українців. При цьому майже 300 тис. одержали дозвіл на роботу, а понад 2 млн – візи, витративши кілька мільярдів євро (польська статистика:)", - написав П.Клімкін у своєму акаунті у Twitter у четвер.

При цьому він додав: "Мені, як математику, таке співвідношення видається дуже симпатичним для польської економіки. Навіть не враховуючи того, що саме українці рятують конкурентоспроможність економіки Польщі".

Як повідомлялося, в ефірі одного з польських телеканалів 1 січня прем'єр Польщі Матеуш Моравецький пояснив відмову Варшави приймати мігрантів з Африки та Близького Сходу тим, що країна нібито прийняла "як мінімум кілька десятків або, можливо, сотень тисяч біженців з України".

Раніше, пояснюючи відмову Польщі від розміщення у себе біженців, котрі прибувають до Європейського Союзу, про нібито "тисячі" біженців з України також заявляли інші польські високопосадовці.

При цьому 31 грудня 2017 року посольство України в Польщі оприлюднило офіційну інформацію Управління з питань іноземців Польщі, згідно з якою протягом січня-жовтня 2017 року до управління звернулися 625 громадян України з проханням надати їм міжнародний захист. У 2016 році таких звернень було 1306, що свідчить про зменшення цієї категорії осіб майже вдвічі.

Протягом 10 місяців 2017 року компетентні органи Польщі надали статус біженця 56 громадянам України (у 2016 році – 32) і прийняли 175 рішень про надання українцям статусу особи, яка потребує додаткового захисту (в 2016 році було 64 такі рішення).

При цьому станом на 1 липня 2017 р. дозволи на проживання в Польщі мали понад 128 тис. громадян України (з них 79 осіб мали статус біженця).

Упродовж першого півріччя 2017 р. громадянам України видали понад 92 тис. дозволів на роботу різних типів. Для порівняння, протягом 2016 року українці отримали близько 103 тис. дозволів на роботу, а за перше півріччя 2016 р. - понад 42 тис. дозволів, що свідчить про зростання зазначеного показника поточного року майже вдвічі.

Водночас дипломатичні/консульські установи Республіки Польща за 9 місяців 2017 р. оформили понад 988 тис. віз (національні та шенгенські). Порівняно з аналогічним періодом 2016 р. кількість виданих віз залишилася практично незмінною, проте кількість виданих національних віз типу Д (працевлаштування, навчання, возз'єднання з сім'єю) в 2017 році збільшилася в 1,5 разу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА