15:59 06.01.2018

У БПП назвали "маніпулятивними" заяви в Польщі про "українських біженців"

2 хв читати
У БПП назвали "маніпулятивними" заяви в Польщі про "українських біженців"

Виконувач обов'язків глави комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Марія Іонова (Блок Петра Порошенка) вважає "маніпулятивними" заяви високопосадовців Польщі про "українських біженців", пропонує посилити міжпарламентський діалог для вирішення проблемних питань.

"Біженцями свідомо називають громадян України, які через проблеми чисто економічного характеру, а не політичних чи інших, виїхали на заробітки до Польщі... Також серед тих, хто виїхав до сусідньої країни, є окремий сегмент громадян, які, як етнічні поляки, вирішили скористатися пропозицією польського уряду "про карту поляка" і переїхати на ПМЖ до РП. Це їхній вибір, але кількість цих громадян становить близько однієї тисячі, не більше, і це офіційна польська статистика", - написала політик на свій сторінці в соцмережі Facebook.

М.Іонова висловила припущення, що, "спекулюючи" на темі біженців, правляча партія "Право і Справедливість" намагається вирішити власні проблеми в рамках ЄС: убезпечити Польщу від мігрантів і біженців з третіх країн, забезпечити захист від справжніх біженців із зон конфліктів на Близькому Сході, яких вона відмовляється приймати у себе як країна ЄС.

"Триває відверта маніпуляція громадською свідомістю і як результат - загострення взаємин Польщі та України. Тема "українських біженців" вигідна нинішній польській владі для маніпуляцій, передусім з інституціями ЄС", - переконана депутат.

М.Іонова також заявила про небезпеку "активного педалювання" Польщею теми "карти поляка". "Уже сьогодні експерти наголошують, що українці – власники "карти поляка" можуть вимагати від України гарантій їхніх автономних прав (як і представники деяких інших нацменшин). Тому українські політики з обережністю ставляться до популяризації таких програм", - зазначила вона, додавши, що ще більшої актуальності набирає дискусія про неприпустимість для України подвійного громадянства.

Депутат наголосила, що українські політики цінують дружбу між Україною і Польщею і не дозволять її зруйнувати. "Як парламентарії ми виступаємо за посилення міжпарламентського діалогу з польською стороною заради цивілізованої дискусії і вирішення проблемних питань через діалог, а не через звинувачення і сварки", - написала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА