11:53 10.01.2018

В.о. президента Молдови Канду підписав закон "про боротьбу з російською пропагандою"

2 хв читати
В.о. президента Молдови Канду підписав закон "про боротьбу з російською пропагандою"

Глава парламенту Молдови Андріан Канду, який за рішенням Конституційного суду виконує обов'язки президента, підписав закон "про боротьбу з російською пропагандою", він вступить у силу найближчим часом, після опублікування в "Офіційному моніторі".

Закон про внесення поправок до Кодексу про телебачення і радіо у терміновому порядку було ухвалено в Молдові одразу в двох читаннях 7 грудня 2017 року. Він передбачає заборону на ретрансляцію в Молдові інформаційних, інформаційно-аналітичних, політичних і військових передач із країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. Під дію закону підпадають програми російських телевізійних каналів, які ретранслюються в Молдові.

Президент Ігор Додон категорично відмовився промульгувати закон. Він повернув його до парламенту 21 грудня, але депутати парламентської більшості 22 грудня повторно проголосували за його ухвалення в тій самій редакції, без врахування думки президента. І.Додон знову відхилив закон.

Згідно із законодавством, президент може не промульгувати закон і повернути його до парламенту, але лише один раз. Якщо ж парламент проголосує повторно, то глава держави зобов'язаний промульгувати. Згідно з рішенням Конституційного суду, якщо президент і після повторного голосування не промульгує закон, то, після спеціального звернення до Конституційного суду, відповідні повноваження президента переходять до голови парламенту, який може підписати указ замість президента. Відповідно до цієї процедури в жовтні був призначений новий міністр оборони Молдови Євген Стурза, кандидатуру якого двічі відхилив президент. У середу, за цією ж процедурою в.о. президента Андріан Канду підписав укази про призначення семи членів уряду і привів їх до присяги.

Одразу після прийняття рішення КСМ минулого тижня, президент Ігор Додон пішов у відпустку. Разом з сім'єю він проводить різдвяні канікули на одному з лижних курортів Австрії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА