16:22 12.01.2018

В "Українському виборі" заявляють, що Медведчук не переймається санкціями США

2 хв читати
В "Українському виборі" заявляють, що Медведчук не переймається санкціями США

Лідера громадянського руху "Український вибір" Віктора Медведчука не бентежить можливе внесення його до списку осіб, на яких поширюватимуться санкції США, заявляють в "Українському виборі".

"Думаю, що Віктора Медведчука перебування в цьому списку не турбує", - сказали в прес-службі організації агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Водночас в "Українському виборі" зазначили, що США ввели санкції проти В.Медведчука ще в 2014 році. "І з цими санкціями Віктор Медведчук чудово почувається, тому що вважає ці дії Сполучених Штатів високою оцінкою його діяльності у боротьбі з зовнішнім керуванням, яке США ввели в Україні", - сказали в прес-службі.

"Медведчук і далі діятиме для того, щоб зберегти суверенітет нашої держави, захистити її незалежність ... Він і далі боротиметься за мирне врегулювання ситуації на сході України, і повернення додому до своїх родин всіх утримуваних осіб, незважаючи на протидію Сполучених Штатів або української партії війни", - додали в громадському русі.

Як повідомлялося, в 2014 р. році Вашингтон ввів санкції щодо українських і кримських політиків - Віктора Януковича, глави громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука, голови парламенту Автономної республіки Крим Володимира Константинова, а також тоді ще прем'єр-міністра Криму Сергія Аксьонова (розпорядження Міністерства фінансів США № 13660). У результаті їхні активи були заморожені, а представникам США було заборонено проводити будь-які операції з ними.

Зокрема, Департамент управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (ОФАК) 17 березня 2014 року вніс до списку санкцій В.Медведчука, оскільки в його діях були загрози миру, безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України.

Як зазначалося в супровідних матеріалах до списку санкцій, В.Медведчук є лідером "Українського вибору" - "групи, яка за допомогою рекламних кампаній розпалює конфлікт у Херсоні, розташованому на північ від Криму, підбурюючи один проти одного прибічників і супротивників спроби анексії Росії Криму".

"Як давня довірена особа і близький особистий друг президента Росії Володимира Путіна, він як сполучна ланка між Януковичем і Путіним. Медведчук і Андрій Клюєв, колишній секретар Ради національної безпеки і оборони України, брали участь у розробці сценарію, що привів до зіткнень в Адміністрації президента в Києві 1 грудня 2013 року", зазначалося в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА