17:15 22.01.2018

Україна та Польща - стратегічні партнери, і країни не мають іншого виходу, крім як співпрацювати - посол

2 хв читати
Україна та Польща - стратегічні партнери, і країни не мають іншого виходу, крім як співпрацювати - посол

 Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не виключає, що на полях Мюнхенської конференції з безпеки відбудеться зустріч міністрів закордонних справ "нормандського формату".

"Звичайно, говоритимемо про звільнення наших заручників і наших політичних в'язнів. Ось саме цим двом питанням була присвячена моя остання бесіда з паном Лавровим (глава МЗС РФ Сергій Лавров - ІФ). Ми розмовляємо про те, щоб під час Мюнхенської конференції з питань безпеки зібратися в "нормандському форматі" на рівні міністрів. Поки що, на жаль, чіткого бачення, якими будуть результати цієї зустрічі, немає", - сказав він у понеділок у Києві на прес-конференції за підсумками діяльності української дипломатії в 2017 році та щодо пріоритетів на 2018 рік.

П.Клімкін також повідомив, що в понеділок обговорить це питання з колегою з Німеччини Зігмаром Габріелем, а у вівторок - із главою МЗС Франції Жаном-Івом Ле Дріаном.

Глава українського зовнішньополітичного відомства додав, що до проведення Мюнхенської конференції з питань безпеки він не планує контактів із С.Лавровим. "Але якщо буде потрібно, звісно, контактуватимемо", - сказав П.Клімкін.

54-та Мюнхенська конференція з питань безпеки запланована на 16-18 лютого 2018 року.

Остання зустріч глав держав "нормандської четвірки" відбулася в Берліні 20 жовтня 2016 року, а остання зустріч глав МЗС у "нормандському форматі" - 18 лютого 2017 року.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає, що зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн "нормандського формату" (Україна, Франція, Німеччина, РФ) може відбутися в ході Мюнхенської конференції з питань безпеки, запланованої на лютий 2018 року.

"Було б непогано, якби ми на початку цього року, саме на Мюнхенській конференції з питань безпеки, зустрілися в "нормандському форматі" на рівні міністрів", - сказав З.Габріель на спільній прес-конференції з П.Клімкіним у Києві на початку січня.

За словами глави зовнішньополітичного відомства Німеччини, основною метою переговорів є забезпечення стабільного припинення вогню і відведення важкого озброєння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА