12:50 23.01.2018

Якщо РФ повернеться до ПАРЄ, європейським політикам доведеться розділити відповідальність за порушення прав людини на окупованих територіях - І.Геращенко

2 хв читати
Якщо РФ повернеться до ПАРЄ, європейським політикам доведеться розділити відповідальність за порушення прав людини на окупованих територіях - І.Геращенко

Повернення делегації Російської Федерації до ПАРЄ без виконання Москвою резолюцій організації неприпустиме, якщо це станеться, європейським політикам доведеться взяти частину відповідальності на себе за порушення прав людини на окупованих територіях України, заявляє член української делегації в ПАРЄ, перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Сьогодні активізувалися спроби повернути російську делегацію без виконання нею будь-яких умов, тобто без виконання резолюцій Ради Європи, яка вимагає від Російської Федерації поваги до міжнародного гуманітарного права, прав людини, суверенітету та територіальної цілісності України, вимагає віддати анексований, вкрадений Крим і піти геть з Донбасу", - сказала вона в ефірі каналу "112. Україна" зі Страсбурга у вівторок.

І.Геращенко зазначила, що такі спроби робляться через створення "ad hoc комітету", в рамках якого обговорюватиметься повернення російської делегації нібито для високої мети - щоб усі 47 країн-членів Ради Європи готувалися до ювілейного саміту, який відбудеться в 2019 році.

Вона вважає неприпустимим закривати очі на порушення прав людини та насильство у зв'язку з російською агресією проти України.

І.Геращенко наголосила, що українська делегація була шокована виступом генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда.

Віце-спікер додала, що місія української делегації на зимовій сесії ПАРЄ - інформувати про складну ситуацію з правами людини на окупованих Росією територіях України.

"Ми стоятимемо на позиції, що погоджувальна позиція, діалог - це чудово, але тоді всі європейські політики повинні взяти на себе також частину відповідальності за потурання в порушенні прав людини", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА