10:57 24.01.2018

ПАРЄ закликала РФ дотримуватися міжнародного права в Криму і на Донбасі

2 хв читати
ПАРЄ закликала РФ дотримуватися міжнародного права в Криму і на Донбасі

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій висловила стурбованість гуманітарною ситуацією через війну в Україні, а також закликала РФ припинити фінансову та військову підтримку військових формувань в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО).

"ПАРЄ закликала владу РФ припинити фінансову та військову підтримку незаконних збройних формувань в ОРДЛО, виконувати зобов'язання відповідно до норм міжнародного права як окупаційна влада, забезпечити безпеку людей в окупованому Криму і доступ міжнародних організацій на територію Криму", - інформує Міністерство з питань внутрішньо переміщених осіб (МінВОТ) на своїй сторінці в Твіттер в середу.

Відомство також зазначає, що в своїй резолюції Асамблея висловила стурбованість гуманітарною ситуацією в Україні, викликаною війною, яку РФ розв'язала проти України в ОРДЛО, і окупацію Криму.

Організація рекомендує Україні ухвалити закони про проведення гуманітарного розмінування. МінТОТ нагадує, що зареєстровані раніше в парламенті законопроекти не підтримав профільний комітет, та інформує, що над написанням нового проекту працюють.

Крім того, ПАРЄ рекомендує Україні переглянути закон про гуманітарну допомогу, спростивши процедуру доставки гуманітарної допомоги на території, постраждалі від війни.

"У тексті резолюції також зазначено, що українській владі необхідно привести Кримінальний кодекс у відповідність нормам міжнародного гуманітарного права", - зазначає міністерство.

Раніше член української делегації ПАРЄ, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що дана резолюція була прийнята з урахуванням поправок української сторони"... З усіма нашими поправками прийнято резолюцію про гуманітарні наслідки війни в Україні, яка ще раз нагадує про відповідальність РФ за гуманітарну катастрофу і системні порушення прав людини в Криму і на Донбасі", - написала вона на своїй сторінці в Фейсбуці.

За словами І.Геращенко, в цій резолюції вперше згадується проголосований на минулому тижні Верховною Радою "закон про реінтеграцію як такої, який фіксує правду: що сьогодні Донбас окупований РФ, РФ є країною-агресором".

Крім того, підкреслила вона, були прийняті всі інші поправки української делегації, що стосуються вимоги негайного звільнення заручників і неприпустимість порушення їх прав.

"Також пройшла наша поправка з умовою, що РФ повинна виконувати всі попередні резолюції, що стосуються Криму і Донбасу", - додала Геращенко.

Текст резолюції з поправками наразі не оприлюднений.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА