20:39 24.01.2018

Слідство офіційно отримало від ООН фотокопію листа Януковича Путіну від 1 березня 2014 року

2 хв читати
Слідство офіційно отримало від ООН фотокопію листа Януковича Путіну від 1 березня 2014 року

Прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко зазначає, що слідчі отримали офіційним шляхом від секретаріату ООН фотокопію листа екс-президента Віктора Януковича на адресу президента Росії Володимира Путіна від 1 березня 2014 року з проханням використовувати Збройні сили РФ на території України.

"Слідчі під час службового відрядження до Нью-Йорка через представництво України в ООН шляхом запиту отримали від секретаріату ООН супровідним листом із гербовою печаткою фотокопії звернення Чуркіна (тодішній постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін - ІФ) про визнання офіційним документом листа Януковича президенту РФ, а також фотокопію самого листа Януковича Путіну. І цей документ долучено до матеріалів кримінального провадження", - сказав він журналістам після завершення засідання Оболонського районного суду Києва в середу.

Р.Кравченко зазначив, що сторона обвинувачення загалом отримала чотири листи від Міністерства закордонних справ України про отримані дані фотокопій документів, які колишній постпред РФ в ООН В.Чуркін представив 3 березня 2014 року і які були визнані офіційними документами ООН.

"Перша копія, яку ми отримали від МЗС України, - це текст листа Януковича Путіну, як секретаріат ООН направив кожному члену Ради безпеки ООН, а також постійному представнику України при ООН", - розповів він.

Прокурор зазначив, що колишній постпред України при ООН Юрій Сергеєв тоді направив запит для з'ясування, що саме В.Чуркін долучив до свого звернення. "І Сергеєв отримав фотокопію звернення Чуркіна про визнання цього листа Януковича офіційним документом ООН", - наголосив Р.Кравченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА