16:16 26.01.2018

Київ розчарований відмовою розширення мандата СММ ОБСЄ на ділянку кордону біля тимчасово неконтрольованої частини Донбасу

2 хв читати
Київ розчарований відмовою розширення мандата СММ ОБСЄ на ділянку кордону біля тимчасово неконтрольованої частини Донбасу

Постійна рада ОБСЄ продовжила мандат Спеціальної моніторингової місії (СММ) на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк", проте не розширила мандата місії на ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої території Донбасу.

Як зазначено в коментарі Міністерства закордонних справ України в п'ятницю, на 1173-му засіданні постійної ради ОБСЄ 25 січня було продовжено мандат Місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк", що МЗС підтримує.

Проте МЗС висловлює глибоке розчарування позицією Росії, яка вкотре заблокувала розширення мандата Місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої урядом України території Донбасу.

У зовнішньополітичному відомстві розцінюють це як ізольованість Росії в небажанні забезпечити дієвий міжнародний контроль на кордоні.

"Такі дії свідчать про намір Кремля продовжувати постачання важкої зброї, військового обладнання, регулярних військ, найманців, підтримки терористичної діяльності на території України. У зв'язку з цим, приєднавшись до консенсусу щодо рішення, делегація України в ОБСЄ виголосила відповідну інтерпретуючу заяву", - йдеться в коментарі.

МЗС України закликало Росію до неухильного виконання взятих на себе зобов'язань у рамках Мінських домовленостей, зокрема положень п. 4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року щодо встановлення контролю та постійного моніторингу ОБСЄ над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону, а також створення зони безпеки уздовж кордону з боку Росії, що є критично важливим для деескалації ситуації та мирного врегулювання на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА