13:10 29.01.2018

Мер Одеси знову не вийшов на роботу, тепер він у відпустці за свій рахунок

3 хв читати
Мер Одеси знову не вийшов на роботу, тепер він у відпустці за свій рахунок

Мер Одеси Геннадій Труханов знову не вийшов на роботу, пішовши у відпустку за свій рахунок до 4 лютого 2018 року.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в міськраді, відповідне розпорядження підписав в. о. мера Одеси Анатолій Орловський, найближчим часом документ має з'явитися на сайті мерії.

Як повідомлялося, 25 січня 2018 року А.Орловський відправив мера Одеси Геннадія Труханова у чергове закордонне відрядження. Згідно з розпорядженням №08В від 25 січня Г.Труханов у супроводі віце-мера Одеси Павла Вугельмана і директора КП "Агентство програм розвитку Одеси" Олександри Олійникової вирушив на три дні - з 26 до 28 січня до Давоса (Швейцарська Конфедерація) для участі в презентації Український дім на Всесвітньому економічному форумі.

Як повідомлялося, 19 січня А.Орловський продовжив відпустку Г.Труханову на три дні - з 19 до 22 січня, тому що він не зміг прилетіти до Одеси через негоду.

При цьому з 22 січня, згідно з іншим розпорядженням А.Орловського, Г.Труханов вирушив у відрядження до Афін (Греція). Туди ж за кілька днів полетіли заступники міського голови Одеси Павло Вугельман, Андрій Котляр і О.Олійникова. Мета відрядження – "проведення робочих переговорів з розвитку співробітництва".

16 січня 2018 року екс-мер Одеси Едуард Гурвіц заявив, що Г.Труханов може не повернутися з відпустки, в яку він пішов 27 грудня 2017 року. На думку Е.Гурвица, це пов'язано із завершенням розслідувань у справах про Одеський аеропорт та адмінкорпус заводу "Краян", куди мерія має намір перевести працівників з центру.

Г.Труханов пішов у відпустку 27 грудня 2017 року на 22 календарні дні - до 18 січня. В. о. мера на цей період був перший заступник Одеського міського голови А.Орловський.

У 2017 році Г.Труханов сім разів йшов у відпустку, зокрема скориставшись правом узяти відпустку "за свій рахунок".

Наприкінці жовтня 2017 року Е.Гурвіц уже прогнозував зміну влади і позачергові вибори в Одесі найближчим часом.

12 січня 2018 року Генеральна прокуратура України спільно з НАБУ повідомила про підозру депутату Одеської облради та його спільнику за пропозицію дати хабар у розмірі $500 тис. працівнику НАБУ. За інформацією правоохоронців, депутат облради мав намір дати хабар представнику НАБУ за зняття арешту з рахунків суб'єкта госпдіяльності (бенефіціаром якого є депутат Одеської облради) в сумі 185 млн грн та уникнення конфіскації заарештованих коштів.

У свою чергу в НАБУ уточнили, що хабар співробітнику НАБУ пропонувався в обмін на зняття арешту з рахунків ТОВ, задіяного, за даними слідства, в корупційній схемі із заволодінням коштами бюджету міста Одеса. "Йдеться про гроші, отримані від продажу мерії Одеси будівлі за завищеними цінами... Нагадуємо, згадана будівля у складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" на початку 2016 року була продана за 4 млн грн, а у вересні того ж року її придбала Одеська мерія вже за 185 млн грн", - йшлося в повідомленні Бюро.

При цьому депутат Одеської обласної ради Олег Бабенко, якого ЗМІ назвали підозрюваним у пропозиції $500 тис. співробітнику НАБУ, заперечує звинувачення та обіцяє незабаром добровільно прийти до антикорупційного відомства.

Як повідомлялося, в жовтні 2016 року Одеська міськрада викупила адміністративний корпус колишнього заводу "Краян" за 185 млн грн. До будівлі після ремонту планувалося перемістити всі структурні підрозділи мерії, які нині розкидані в різних частинах Одеси, що, на думку мерії, дасть змогу заощадити не менше ніж 15 млн грн на рік на оплаті комунальних послуг, а також вивільнить близько 20 тис. кв. м приміщень у центрі міста, які можуть бути продані або передані в оренду.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА