16:01 30.01.2018

У ВР пропонують ввести обрання нардепів-мажоритарників абсолютною більшістю від виборців, які проголосували

2 хв читати
У ВР пропонують ввести обрання нардепів-мажоритарників абсолютною більшістю від виборців, які проголосували

 У Верховній Раді зареєстровано законодавчу ініціативу, яка передбачає обрання народних депутатів у мажоритарних округах абсолютною більшістю від виборців, які проголосували.

Згідно з інформацією на сайті українського парламенту, народний депутат із фракції "Радикальної партії" Ігор Попов є автором відповідного законопроекту №7530 про внесення змін до закону про вибори нардепів щодо визначення обраним кандидатом в одномандатному виборчому окрузі.

Пропонується в законі про вибори народних депутатів встановити, що обраним вважається кандидат у депутати, за якого подано більше ніж половину голосів виборців, які взяли участь у голосуванні у відповідному одномандатному окрузі.

Згідно з запропонованими змінами, якщо в одномандатному окрузі "за одного з кандидатів не подано більше ніж половину голосів виборців", які взяли участь у голосуванні, Центральна виборча комісія ухвалює рішення про проведення в окрузі повторного голосування. До бюлетеня для повторного голосування буде внесено двох кандидатів, які за підсумками голосування в день виборів здобули найбільшу кількість голосів.

Автор ініціативи І.Попов на своїй сторінці у Facebook пояснив рішення зареєструвати законопроект тим, що робота над проектом виборчого кодексу просувається повільно.

"Тому пропоную спрощене точкове вирішення головної проблеми наших виборів - підкупу на мажоритарних округах", - зазначив він.

Нинішня система виборів передбачає обрання народних депутатів за мажоритарними округами відносною більшістю голосів - обраним вважається кандидат у депутати, який отримав більшу кількість голосів виборців порівняно з іншими кандидатами, які балотувалися за тим самим округом.

Якщо найбільшу й водночас однакову кількість голосів набрали два або більше кандидатів у депутати, в цьому одномандатному окрузі проводиться повторне голосування за цими кандидатурами.

Як повідомлялося, 7 листопада 2017 року Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект №3112-1 "Проект Виборчого кодексу України" авторства групи народних депутатів на чолі зі спікером парламенту Андрієм Парубієм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА