16:42 30.01.2018

Розслідування справи українського військовослужбовця Марківа буде двостороннім

2 хв читати

Міністр закордонних справ Італії Анджеліно Альфано переконаний, що буде створено двосторонню слідчу групу з розслідування справи українського військовослужбовця Віталія Марківа.

"Я думаю, що в інтересах усіх шукати правду, і я повністю упевнений, що судові органи Італії приймуть Україну в розслідування, і це буде двосторонній розгляд справи. І буде група слідчих з обох країн", - сказав А.Альфано на спільній прес-конференції з главою МЗС України Павлом Клімкіним у Києві у вівторок.

Він також зазначив, що італійський народ пильно стежить за вбивством італійського журналіста Андреа Рокеллі в зоні АТО. "Ми розуміємо, що результати розслідування можуть вплинути на думку двох народів", - розповів А.Альфано.

У свою чергу глава МЗС України П.Клімкін закликав створити двосторонню слідчу групу. "Ми вважаємо, і ми до цього готові, що це розслідування має здійснюватися спільно... Ми розуміємо всю ситуацію і як усе відбувалося. І ми готові й надаємо всі необхідні дані та докази", - поінформував він.

П.Клімкін також висловив переконання, що невинуватість українця буде доведено.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив у Twitter, що разом із П.Клімкіним провів зустріч із главою МЗС Італії А.Альфано у справі В.Марківа, "6-й місяць за неправдивим звинуваченням затриманого в Італії в досудовому порядку". "Розмова вдалася. Ми не залишимо нашого солдата!", - наголосив А.Аваков.

Як повідомлялося, 30 червня 2017 року в Італії затримали заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Нацгвардії ім. Кульчицького Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера громадянина Італії Андреа Рокелле поблизу м. Слов’янська Донецької області в травні 2014 року. Його тримають у в'язниці в італійському містечку Павія (Ломбардія). До нього не допускали українських дипломатів, мотивуючи це тим, що він має італійське підданство.

Прокуратура м. Павії розпочала кримінальне провадження щодо обставин загибелі в 2014 році в зоні АТО італійського та російського журналістів за інформацією французького журналіста. У рамках цього провадження французький журналіст вказав на те, що смерть вищезгаданих журналістів стала наслідком застосування зброї підрозділом Нацгвардії, в якому проходив службу затриманий В.Марків. Крім того, у рамках свідчень французький журналіст надав відеоряд. При цьому, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

У листопаді 2017 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що готовий виступити зі свідченнями в суді Італії на захист В.Марківа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА