13:41 31.01.2018

Президент Франції застеріг Анкару від перегляду мети турецької операції у Сирії

2 хв читати
Президент Франції застеріг Анкару від перегляду мети турецької операції у Сирії

У Парижі сподіваються, що Анкара не переглядатиме заявлені цілі військової операції на півночі Сирії, заявив президент Франції Емманюель Макрон.

"Я одразу ж закликав до обережності та стриманості і з перших годин після початку операції висловив наше занепокоєння", - сказав глава французької держави в інтерв'ю газеті "Фігаро", опублікованому в середу.

Він застеріг Туреччину від того, щоб реальним завданням цієї операції стало вторгнення на займану сирійськими курдами територію. За його словами, це може створити "реальну проблему" і загрожувати суверенітету Сирії.

"Якщо виявиться, що ця операція переслідуватиме інші завдання, окрім дій, спрямованих на боротьбу з потенційною терористичною загрозою на турецькому кордоні, і з'ясується, що операція насправді націлена на вторгнення, то в такому разі для нас це стане проблемою", - зазначив Е.Макрон.

За словами французького лідера, найближчими днями він планує провести телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, щоб обговорити перебіг турецької військової операції.

Крім того, президент Франції заявив, що для врегулювання сирійської кризи необхідний "по-справжньому інклюзивний" підхід.

"Я хотів би, щоб ми змогли знайти по-справжньому інклюзивне рішення разом із саудівцями, американцями і єгиптянами. Я хотів би переконати Туреччину і Росію в тому, що ми зможемо знайти це по-справжньому інклюзивне рішення. І тоді сирійська опозиція візьме участь у переговорах, а російська сторона має зробити, так щоб до переговорів приєднався і (сирійський - ІФ) режим ", - сказав він.

Раніше турецький президент заявив, що операція "Оливкова гілка" триватиме доти, доки не буде досягнуто поставлену в її рамках мету і розшириться до кордону з Іраком.

"Далі піде операція з очищення від терористів району Манбідж, як і було обіцяно. Нехай ніхто не турбується з цього приводу, тому що істинними господарями Манбідж є не терористи, а араби. Потім операція розшириться до кордону з Іраком, а боротьба триватиме доти, доки не буде нейтралізовано останнього терориста", - сказав Р. Ердоган.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА