17:42 31.01.2018

"Кремлівська доповідь" актуалізувала спроби кримських татар розповісти міжнародній спільноті про порушення прав людини в Криму - Чубаров

2 хв читати
"Кремлівська доповідь" актуалізувала спроби кримських татар розповісти міжнародній спільноті про порушення прав людини в Криму - Чубаров

Кримськотатарський народ не бачить можливості компромісу з РФ до звільнення Росією окупованих територій України, а навіть часткове зняття санкцій тільки заохотить агресора, підкреслює народний депутат України, голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

На прес-конференції в середу в Києві він розповів, що наразі у Брюсселі делегація на чолі з Уповноваженим Президента України у справах кримськотатарського народу, народним депутатом Мустафою Джемілєвим проводить заходи з інформування міжнародної спільноти про ситуацію в Криму.

"На цих зустрічах висловлюється абсолютно чітка позиція меджлісу кримськотатарського народу, яка полягає в тому, що ніяких діалогів з Путіним (президент РФ Володимир Путін - ІФ), іншими російськими політиками не може бути, поки Росія не почне виконувати вимоги, що містяться в багатьох резолюціях, документах міжнародних організацій", - зазначив Р.Чубаров.

Він підкреслив, що спроби кримських татар "достукатися до всіх" актуалізовані публікацією Міністерством фінансів США так званої "кремлівського доповіді". "Очікування, які зараз у нас є щодо поглиблення санкцій, не можуть співвідноситися з устремліннями тих політиків, які виходять з того, що, мовляв, щоб зацікавити Путіна сісти за стіл переговорів, треба зробити назустріч йому якісь компромісні кроки. Наша позиція полягає в тому, що ми говоримо: ніякі компроміси з Путіним до того, як Росія не звільнить окуповані українські території, неможливі - це є заохоченням агресора на подальші вбивства, репресії, переслідування", - висловив переконання глава меджлісу.

Він зазначив, що в ситуації, що склалася, "знімати санкції або частину цих санкцій, не доводити ситуацію до того, щоб Росія почала їх виконувати ... - це індульгенція на вбивства кримських татар і українців".

Презентуючи звіт правозахисної організація "кримськотатарський ресурсний Центр" про порушення прав людини в Криму, член меджлісу кримськотатарського народу, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв розповів, що в 2017 році в Криму були незаконно затримані 286 осіб, з яких 248 - кримські татари, на допити було викликано 340 осіб, 286 - представники кримськотатарського народу.

"У 2017 році було проведено 62 обшуку, з них 61 обшук - у представників кримськотатарського народу. Було проведено 46 арештів, із заарештованих - 42 представники кримськотатарського народу, це адміністративні та кримінальні арешти... Право на вільне пересування було порушено 33 рази, зафіксовано 21 випадок незаконного етапування політв'язнів ", - поінформував Е.Барієв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА