18:07 31.01.2018

Чотири фракції Запорізької міськради влаштували демарш через систематичне відхилення їхніх проектів рішень промерською більшістю

2 хв читати
Чотири фракції Запорізької міськради влаштували демарш через систематичне відхилення їхніх проектів рішень промерською більшістю

Депутати чотирьох фракцій Запорізької міської ради - "Батьківщина", "Солідарність", "УКРОП" і "Самопоміч" - демонстративно пішли із засідання міськради у понеділок на знак протесту проти "узурпації" влади в місті мерією і промерськими фракціями, які, за їхніми словами, відмовляються приймати важливі для міста рішення.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", депутати заявили протест проти дій мерії і лояльної до неї депутатської більшості міськради, що складається з партій "Опозиційний блок", "Наш край" і "Нова політика", які відхиляють всі проекти рішень чотирьох "демократичних".

Учасники депутатського демаршу вишикувалися в центрі сесійної зали і заявили, що не бачать сенсу залишатися тут, оскільки, за їхніми словами, більшість міськради регулярно і навмисно ігнорує важливі для Запоріжжя проекти рішень, серед яких рішення про допорогові закупівлі, проведення нового конкурсу управителів багатоповерхових будинків, створення наглядових рад на комунальних підприємствах, а також звільнення керівництва деяких КП і звільнення заступника мера Запоріжжя Анатолія Пустоварова, який перебуває під слідством вчерез обвинувачення його прокуратурою в корупції.

"Ми сьогодні, на жаль, залишаємо залу. Не знаю, чи прийматимуть наші проекти рішень... Ми готові до конструктиву. Більшість має працювати над прозорістю і законністю. Якщо конструктиву не буде, тоді тут будуть жителі Запоріжжя", - сказала на сесії глава фракції "Батьківщина" у Запорізькій міськраді Ірина Костенко.

У результаті в сесійній залі залишилися 35 депутатів з 64. Таким чином, сесія залишилася повноважною і після перерви продовжила роботу.

Решта депутатів на сесії обговорюють можливість закриття нинішнього пленарного засідання і призначення ще одного пленарного засідання 25 сесії Запорізької міськради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА