20:48 31.01.2018

Комісії Сенату Польщі підтримали зміни закону про Інститут нацпам'яті, що передбачають покарання "українських націоналістів"

1 хв читати
Комісії Сенату Польщі підтримали зміни закону про Інститут нацпам'яті, що передбачають покарання "українських націоналістів"

Три комісії Сенату Польщі в середу підтримали законопроект про зміни до закону про Інститут національної пам'яті, який передбачає, зокрема, покарання за "злочини українських націоналістів", повідомляє "Польське радіо".

Як зазначено в повідомленні на сайті "Польського радіо", законопроект підтримали комісії з прав людини, верховенства права, а також культури і ЗМІ.

Представники комітетів відхилили пропозицію викреслити із закону запис про "злочини українських націоналістів" і не погодилися на поправку сенатора Яна Рулевського, який хотів, щоб з поправки прибрали вирок у вигляді позбавлення волі, залишивши тільки штраф і обмеження свободи.

Комітети також не погодилися з поправками, запропонованими сенатором Єжі Федоровичем, які уточнювали кримінальне положення поправки в закон про Інститут національної пам'яті шляхом введення формулювання "концентраційні табори" і "табори смерті".

Як повідомляли польські ЗМІ, 26 січня в Сеймі Польщі відбулося третє читання пакета законопроектів, якими передбачено зміни в закон про Інститут національної пам'яті. Серед них був і законопроект про заборону "бандерівської ідеології" в Польщі.

Ухвалений закон стосується визначення злочинів українських націоналістів і українських організацій, які співпрацювали з Третім рейхом, а також можливості запуску, відповідно до ст. 55 закону про Інститут національної пам'яті, кримінальних проваджень проти осіб, які заперечують ці злочини.

За заперечення "злочинів бандерівців" передбачений штраф або позбавлення волі терміном до 3 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА