15:25 01.02.2018

У Раді відбудеться нарада у зв'язку з польським законом про покарання за "злочини українських націоналістів"

2 хв читати
У Раді відбудеться нарада у зв'язку з польським законом про покарання за "злочини українських націоналістів"

Голова Верховної Ради Андрій Парубій збирає нараду для напрацювання рішень у зв'язку з ухваленням у Польщі законопроекту про внесення змін до закону про Інститут національної пам'яті, повідомила депутат фракції "Блок Петра Порошенка", співголова групи з міжпарламентських зв'язків з Польщею Оксана Юринець.

"Сподіваюся, ми розвиватимемо конструктивний діалог з польськими колегами і знаходитимемо нові точки дотику, які б об'єднували країни. Сьогодні о 15 годині голова Верховної Ради Андрій Парубій збирає нараду, під час якої ми шукатимемо певних рішень, які будуть запропоновані Верховній Раді наступного тижні ", - цитує депутата прес-служба БПП.

О.Юринець переконана, що ухвалення таких законопроектів може загрожувати звичайним українцям, які зараз перебувають на території Польщі. "Фактично, йдеться про більш ніж мільйон українців, які навчаються або працюють у Польщі. У законопроекті є положення, які обмежують свободу слова, що суперечать науковим дослідженням, проведеним протягом певного періоду часу. Йдеться про штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про злочинну, на думку поляків, діяльність українських націоналістів", - пояснила вона.

Як повідомлялося, Сенат Польщі в ніч на 1 лютого ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті, що передбачає, зокрема, покарання за "злочини українських націоналістів".

Зміни до закону передбачають штрафи або тюремне ув'язнення на термін до трьох років за "поділ відповідальності перед польським народом або державою, зокрема за злочини, вчинені Третім рейхом".

Крім того, злочином у документі називається Волинська різанина, за заперечення Волинської різанини також вводиться покарання.

Крім цього, покарання загрожує за вживання виразу "польські табори смерті "щодо таборів, які були розташовані в Польщі під час Другої світової війни.

У силу закон вступить після підписання президентом Польщі Анджеєм Дудою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА