10:47 02.02.2018

На наступному засіданні ad hoc комітету ПАРЄ 16 березня представлять список пропозицій, зокрема щодо повернення РФ до Асамблеї

2 хв читати
На наступному засіданні ad hoc комітету ПАРЄ 16 березня представлять список пропозицій, зокрема щодо повернення РФ до Асамблеї

 На наступному засіданні ad hoc комітету з реформи ПАРЄ, що відбудеться 16 березня в Парижі, буде представлено узагальнений документ, зокрема з пропозиціями щодо повернення російської делегації до Асамблеї, повідомив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Засідання (ad hoc комітету - ІФ) відбудеться 16 березня в Парижі. Ідея така: до 15 лютого всі члени ad hoc комітету можуть внести пропозиції для обговорення питань, включених до порядку денного. А вже 16 березня буде представлений узагальнений документ з цими пропозиціями, що стосуються не лише повернення росіян. Там кілька тем, і все це в красивій обгортці під умовною назвою "реформа ПАРЄ"", - розповів Д.Кулеба в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому в п'ятницю.

За його словами, 16 березня буде представлений загальний список пропозицій і відбудеться його обговорення. Від України в ad hoc комітет входить глава української делегації в ПАРЄ народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв, і українська делегація вже почала підготовку своїх пропозицій.

Водночас Д.Кулеба зазначив, що Росія також має право вносити свої пропозиції, хоча вона не є повноцінним членом комітету, а лише запрошений гість.

"Отже, 16 березня має відбутися обговорення загального документа. Потім буде ще одна зустріч вже в Страсбурзі 23-27 квітня, де, я думаю, вже спробують ідентифікувати пріоритетні зміни і працюватимуть над пошуком підтримки повернення росіян", - розповів постпред України при РЄ.

Він зазначив, що державам, які виступають проти безумовного повернення Росії до ПАРЄ, доведеться протидіяти фактичній змові, а це вимагає відповідної тактики поведінки.

"Створюється враження, що у нас у Парламентській Асамблеї та Раді Європи змова еліт щодо безумовного повернення Росії. Тобто, є певна кількість людей, що належать до керівних органів Ради Європи і ПАРЄ, які домовилися координувати свої зусилля і намагатимуться забезпечити повернення Росії", - сказав Д.Кулеба.

Як повідомлялося, наприкінці січня 2018 року відбулося "за закритими дверима" перше засідання аd hoc комітету ПАРЄ, в якому від української сторони брав участь лише віце-президент ПАРЄ, голова української делегації Володимир Ар'єв.

Раніше В.Ар'єв повідомляв, що українська делегація в ПАРЄ порушить питання про те, в якому статусі на засіданні аd hoc комітету Асамблеї знаходяться російські чиновники, зокрема, голова комітету Ради Федерації Росії з міжнародних справ Костянтин Косачов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА