07:46 03.02.2018

Росія повинна зрозуміти, що будь-яке застосування ядерної зброї, нехай і обмежене, неприйнятно

2 хв читати
Росія повинна зрозуміти, що будь-яке застосування ядерної зброї, нехай і обмежене, неприйнятно

Ядерна доктрина США забезпечить те, щоб РФ зрозуміла неприйнятність навіть обмеженого використання ядерної зброї.

"Росія повинна зрозуміти, що будь-яке застосування ядерної зброї, нехай і обмежене, неприйнятно, йдеться в документі, опублікованому в п'ятницю.

У документі зазначається, що "навіть обмежене використання ядерної зброї для досягнення своїх цілей, може докорінно змінити характер конфлікту і викликати незліченні і нестерпні для Москви втрати".

У ньому говориться, що, незважаючи на те, що "Росія спочатку слідувала, наприклад, Америці і різко скорочувала велику кількість нестратегічної ядерної зброї, сьогодні Росія модернізує цю зброю, а також інші стратегічні системи".

"Ще більш тривожним є прийняття Росією військових стратегій і можливості, які залежать від ядерної ескалації для їх успішного здійснення. Це вкупі з анексією Криму вказує на те, що Москва вирішила повернутися до гонки великих держав", - наголошується в документі.

У доктрині говориться, що стримуюча стратегія США створить непереборні труднощі для будь-якої можливої ​​російської "агресії" проти США, їх партнерів та союзників і забезпечить перспективи неприйнятно тяжких витрат для російського керівництва, якщо воно вибере "агресію".

На думку авторів доктрини, Росія вважає за можливе загрожувати застосуванням ядерної зброї, щоб "паралізувати США і НАТО", і таким чином, домогтися закінчення конфлікту на умовах вигідних Москві. У документі наголошується, що деякі називають на Заході цю доктрину "ескалацією для деескалації" ситуації.

"Деескалація" в цьому розумінні виникає з помилкового припущення, що країни Заходу капітулюють на умовах, вигідних Москві", - стверджує документ.

Згідно з ним, доктрина повинна довести до відома Росії думку, що їй не вдасться отримати переваг за рахунок ескалації.

"Коригувати будь-які невірні російські уявлення (про ситуацію - ІФ), відповідно до цих ліній поведінки, важливо для забезпечення стримування в Європі і стратегічної стабільності", - йдеться в документі.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА