12:18 05.02.2018

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо закону про нацбезпеку

2 хв читати
Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо закону про нацбезпеку

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони "Про проект закону України "Про національну безпеку України" від 17 січня.

Відповідний указ №21/2018 від 5 лютого оприлюднено на сайті глави держави.

"Постановляю ввести в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 17 січня 2018 року "Про проект закону України "Про національну безпеку України", - зазначено в документі.

Указ набуває чинності від дня його опублікування.

До документа також додається рішення РНБО від 17 січня, в якому зазначено, що, розглянувши проект закону "Про національну безпеку України", ВР вирішила схвалити його та запропонувати президенту внести цю ініціативу на розгляд Верховної Ради.

Як повідомлялося, 17 січня РНБО схвалила законопроект "Про національну безпеку України", який має стати основою для розробки та оновлення законодавства у сфері національної безпеки та оборони.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, закон "Про національну безпеку України" має узагальнити та привести до єдиного знаменника всі вже здійснені й заплановані реформи сектора безпеки та оборони країни, об'єднати не лише базові засади національної безпеки, а й питання демократичного цивільного контролю та основи планування в цих сферах. "Якнайшвидше ухвалення цього законопроекту має стати важливим елементом у сфері захисту української державності та протидії російській агресії", - зазначив він.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс (James N. Mattis) наголосив на пріоритетності закону про національну безпеку України й закликав владу країни якомога швидше ухвалити цю ініціативу. "Він (...) висловив сподівання, що адміністрація президента та український парламент - Верховна Рада України - зроблять швидкі кроки й ухвалять законодавство, яке забезпечить міцну правову основу для здійснення реформ в обороні на підтримку безпечної та демократичної України", - сказав глава Пентагону на зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком.

Глава Міноборони України розраховує, що Верховна Рада зможе затвердити цю ініціативу вже в першому кварталі поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА