13:53 05.02.2018

Порошенко вніс подання на членів ЦВК

2 хв читати
Порошенко вніс подання на членів ЦВК

Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що президент України Петро Порошенко в понеділок вніс подання на членів Центральної виборчої комісії, спікер парламенту дав доручення відправити документи кандидатів на спецперевірку.

"Щойно президент України вніс подання на членів Центральної виборчої комісії до парламенту. Я невідкладно доручив відправити усі документи кандидатів у члени ЦВК на спецперевірку", - написав він на сторінці у Facebook.

А.Парубій виклав фотокопію списку кандидатів за підписом П.Порошенка (від 5 лютого), зазначивши при цьому: "Щоб зняти усі інтриги щодо переліку кандидатів, публікую текст подання".

У цьому списку - 14 кандидатів: Алла Басалаєва, Наталія Бернацька, Михайло Вербенський, Андрій Євстігнєєв, Ірина Єфремова, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Леонтій Шипіилов і Тетяна Юзькова.

Таким чином, із попереднього списку від глави держави виключено Надію Синицю, а внесено Андрія Євстігнєєва.

А.Євстігнєєв - кандидат юридичних наук, викладач Київського національного університету ім. Т.Шевченка. Це кандидатура від фракції "Батьківщина".

Раніше народний депутат від "Батьківщини" Олексій Рябчин повідомив, що президент пообіцяв розглянути кандидатуру А.Євстігнєєва в члени Центральної виборчої комісії, подану фракцією "Батьківщина".

Як повідомлялося, 24 січня на офіційному сайті глави Української держави було оприлюднено список 14 кандидатів у члени ЦВК, яких П.Порошенко вніс до Верховної Ради з проектом відповідної постанови. За даними громадянської мережі "Опора" та інших джерел, 6 із 14 кандидатів були запропоновані парламентською фракцією "БПП "Солідарність", 5 - фракцією "Народний фронт" і по одному - від фракцій "Самопоміч", Радикальної партії та групи "Відродження".

У списку значаться: Алла Басалаєва, яка, за даними громадянської мережі "Опора", є суддею Дарницького райсуду Києва, Наталія Бернацька, що обіймає посаду першого заступника міністра юстиції України, директор департаменту аналітичної роботи та організації управління МВС України Михайло Вербенський, народний депутат фракції "Народний фронт" Ірина Єфремова.

Також до списку увійшли заступники голови секретаріату парламентського комітету з питань правової політики та правосуддя Ольга Желтова, адвокат Олег Конопольський, юрисконсульт Світлана Кустова, доцент кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету ім. Шевченка Ольга Лотюк, завідувач відділу моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їх правотворчих ініціатив Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації президента України Віталій Плукар.

Крім того, в поданому списку - громадський активіст, екс-заступник голови правління Комітету виборців України Євген Радченко, нотаріус, екс-заступник міністра Кабміну Надія Синиця, керівник практики міжнародної торгівлі і міжнародного арбітражу юридичної фірми Sayenko Kharenko Тетяна Сліпачук, викладач Києво-Могилянської академії Леонтій Шипілов і народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Тетяна Юзькова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА