18:54 05.02.2018

Парубій розраховує вийти на голосування щодо кандидатур членів ЦВК наступного пленарного тижня

3 хв читати
Парубій розраховує вийти на голосування щодо кандидатур членів ЦВК наступного пленарного тижня

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій попросив апарат парламенту звернутися до задіяних у спеціальній перевірці кандидатів на посади членів Центральної виборчої комісії компетентним органам із закликом якомога швидше провести цю процедуру, у зв'язку з чим розраховує вийти на голосування з цього питання наступного пленарного тижня.

"Я розраховую, і маю на це підстави, що до наступного пленарного тижня ми пройдемо всі необхідні юридичні процедури і відповідно вийдемо на ухвалення рішення (щодо нових членів ЦВК - ІФ)", - сказав він журналістам у понеділок у Києві.

Спікер наголосив, що після внесення до парламенту президентом України Петром Порошенком подання на новий склад ЦВК залишилося пройти лише технічні процедури, а саме - провести спецперевірку кандидатів.

"Відповідно до закону спецперевірка триває до 20 днів. Я розумію, що цей термін може бути коротшим, тому я попросив апарат Верховної Ради звернутися до всіх органів, які проводять спецперевірку, щоб максимально цей термін скоротити наскільки це можливо", - розповів А.Парубій.

Як повідомлялося, 24 січня на офіційному сайті глави української держави було оприлюднено список 14 кандидатів у члени ЦВК, які П.Порошенко вніс до Верховної Ради із проектом відповідної постанови. За даними громадянської мережі "Опора" та інших джерел, 6 з 14 кандидатів були запропоновані парламентською фракцією "БПП "Солідарність", 5 – фракцією "Народний фронт" і по одному - від фракцій "Самопоміч", Радикальної партії і групи "Відродження".

У списку значаться: Алла Басалаєва, яка, за даними громадянської мережі "Опора" є суддею Дарницького райсуду Києва, Наталія Бернацька, яка обіймає посаду першого заступника міністра юстиції України, директор департаменту аналітичної роботи та організації управління МВС України Михайло Вербенський, народний депутат фракції "Народний фронт "Ірина Єфремова.

Також до списку увійшли заступник голови секретаріату парламентського комітету з питань правової політики і правосуддя Ольга Желтова, адвокат Олег Конопольський, юрисконсульт Світлана Кустова, доцента кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету ім. Шевченка Ольга Лотюк, завідувач відділом моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їхніх правотворчих ініціатив Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації президента України Віталій Плукарь.

Крім того, у поданому списку - громадський активіст, екс-заступник голови правління Комітету виборців України Євген Радченко, нотаріус, екс-заступник міністра Кабміну Надія Синиця, керівник практики міжнародної торгівлі і міжнародного арбітражу юридичної фірми Sayenko Kharenko Тетяна Сліпачук, викладач Києво-Могилянської академії Леонтій Шипілов і народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Тетяна Юзькова.

5 лютого А.Парубій повідомив, що президент України Петро Порошенко у понеділок вніс подання на членів Центральної виборчої комісії, спікер парламенту дав доручення відправити документи кандидатів на спецперевірку. "Щойно президент України вніс подання на членів Центральної виборчої комісії до парламенту. Я невідкладно доручив відправити всі документи кандидатів у члени ЦВК на спецперевірку", - написав він на сторінці у Facebook.

А.Парубій виклав фотокопію списку кандидатів за підписом П.Порошенка (від 5 лютого), зазначивши при цьому: "Щоб зняти всі інтриги про перелік кандидатів, публікую текст подання".

У цьому списку - 14 кандидатів: Алла Басалаєва, Наталія Бернацька, Михайло Вербенський, Андрій Євстігнєєв, Ірина Єфремова, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукарь, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Леонтій Шипілов і Тетяна Юзькова.

Таким чином, з попереднього списку від глави держави виключено Надію Синицю, а внесено Андрія Євстигнєєва.

А.Євстигнєєв - кандидат юридичних наук, викладач Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Це кандидатура від фракції "Батьківщина".

Раніше народний депутат від "Батьківщини" Олексій Рябчин повідомив, що президент пообіцяв розглянути кандидатуру А.Євстигнєєва в члени Центральної виборчої комісії, подану фракцією "Батьківщина".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА