14:43 06.02.2018

Рада усуне неузгодженості в законопроекті щодо Донбасу

2 хв читати
Рада усуне неузгодженості в законопроекті щодо Донбасу

 Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони підготував пропозиції щодо усунення неузгодженостей в ухваленому раніше законі про забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донбасу, що планують розглянути в сесійній залі парламенту вівторок, повідомив секретар цього комітету Іван Вінник.

"У статті 131 регламенту (Верховної Ради - ІФ) написано, що у разі неузгодженості тексту проекту з Конституцією, іншими законодавчими актами або іншими нормами, абзацами, проголосований текст можна уточнити окремо", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок .

І.Вінник зазначив, що пропозиції комітету підготовлені в рамках техніко-юридичного доопрацювання документа і стосуються неузгодженості ухваленого закону щодо Донбасу до інших законодавчих актів, що нещодавно набули чинності, щодо згадки осіб із інвалідністю, а також внесення до закону військовослужбовців, які захворіли і померли під час виконання військових обов'язків.

"Ми зараз їх (пропозиції комітету - ІФ) розглянемо. Цей висновок буде надано депутатам Верховної Ради, комітет робить доповідь, і ми голосуємо", - додав він.

І.Вінник зазначив, що в сесійній залі парламенту цю пропозицію розглянуть у вівторок, 6 лютого, після чого спікер Верховної Ради Андрій Парубій зможе підписати ухвалений раніше закон щодо забезпечення суверенітету на Донбасі.

Водночас він додав, що в разі, якщо Рада не підтримає ці правки, спікер зможе підписати закон без них.

Згідно з регламентом Верховної Ради, після техніко-юридичного опрацювання та направлення на підпис спікеру ухваленого закону народний депутат протягом двох днів може подати пропозиції щодо усунення неточностей у документі, якщо такі були виявлені. Зокрема, якщо підготовлений на підпис текст не ідентичний тому, який був проголосований у сесійній залі загалом. У такому разі спікер парламенту не підписує закон доти, доки Верховна Рада не розгляне пропозиції щодо усунення неузгодженостей.

Як повідомлялося, 18 січня 2018 року Верховна Рада ухвалила закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях", який, зокрема, визнає Російську Федерацію державою-агресором. Документ визначає, що тимчасова окупація РФ територій України, незалежно від її тривалості, є незаконною і не створює для РФ ніяких територіальних прав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА