17:21 06.02.2018

ВР усунула неузгодженості в ухваленому законі щодо Донбасу

2 хв читати
ВР усунула неузгодженості в ухваленому законі щодо Донбасу

Верховна Рада усунула неузгодженості в ухваленому законі (№7163) про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях.

За таке рішення на вечірньому засіданні парламенту у вівторок проголосували 228 народних депутатів.

За словами секретаря комітету з національної безпеки та оборони Івана Вінника, уточнення до закону є суто технічними та винесені на розгляд Верховної Ради за рішенням профільного комітету.

І.Вінник пояснив, що, згідно з уточненнями, запропонованими комітетом, вносяться зміни, зокрема, до перехідних положень про військово-цивільні адміністрації. Комітет запропонував зі статті 7 цього законопроекту прибрати частину 2, згідно з якою дія закону поширюється на період проведення антитерористичної операції та на 6 місяців після дня її завершення, але не більше ніж на 3 роки від дня набуття чинності цим законом.

Згідно із внесеними уточненням, слова в тексті "управління зовнішньої розвідки України" замінено на "розвідувальні органи України", а замість поняття "інваліди" використовується поняття "особи з інвалідністю".

Раніше у вівторок І.Вінник повідомив, що його комітет підготував пропозиції щодо усунення неузгодженостей в ухваленому законі про забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Після внесення цих техніко-юридичних нюансів спікер Верховної Ради Андрій Парубій зможе підписати закон із забезпечення суверенітету на Донбасі.

Згідно з регламентом Верховної Ради, після техніко-юридичного опрацювання та направлення на підпис спікеру ухваленого закону народний депутат протягом 2 днів може подати пропозиції щодо усунення неточностей у документі в разі їх виявлення. Зокрема, якщо підготовлений на підпис текст не ідентичний тому, який було проголосовано в сесійній залі в цілому. В такому разі спікер парламенту не підписує закон доти, доки Верховна Рада не розгляне пропозиції щодо усунення неузгодженостей.

Як повідомлялося, 18 січня 2018 року Верховна Рада ухвалила закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях", який, зокрема, визнає Російську Федерацію державою-агресором. Документ визначає, що тимчасова окупація РФ територій України, незалежно від її тривалості, є незаконною і не створює для РФ жодних територіальних прав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА