12:11 08.02.2018

Молитовний сніданок з Трампом відвідають лідери двох фракцій Ради і низка нардепів

2 хв читати
Молитовний сніданок з Трампом відвідають лідери двох фракцій Ради і низка нардепів

 Глави українських парламентських фракцій "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов і "Батьківщина" Юлія Тимошенко перебувають у США, де візьмуть участь у молитовному сніданку за участю президента США Дональда Трампа, що відбудеться 8 лютого.

"Була принципова позиція, щоб Артур Герасимов поїхав і розповідав, що реально відбувається в парламенті, хто приймає реформи, хто ні, хто тільки імітує прийняття реформ, хто займається популізмом", - сказав заступник голови фракції "БПП" Сергій Березенко журналістам у четвер в Києві .

Водночас він ухилився від відповіді на запитання, хто ще з членів фракції вирушив до США на молитовний сніданок.

"Величезна кількість політиків, які представляють опозицію, поїхали ... які там, на нашу думку, спотворюватимуть інформацію про те, що відбувається в країні. Тому відсутність Артура Володимировича (Герасимова - ІФ) сьогодні абсолютно виправдана. Він має на цих зустрічах показувати альтернативну точку зору, щоб розвіювати міфи, які доносять нашим партнерам у США ", - сказав С.Березенко.

Він також зазначив, що сам відвідував молитовний сніданок під час президентства Барака Обами. За словами українського народного депутата, важливим є не так сніданок, як зустрічі в конгресі, Державному департаменті і Білому домі після нього.

Крім того, на молитовний світанок до США поїхали троє народних депутатів з фракції "Народний фронт" - Павло Унгурян, Антон Геращенко, Олег Кришин, повідомив глава цієї фракції Максим Бурбак.

Раніше в партії "Батьківщина" на своєму сайті також повідомляли, що її делегація на чолі з лідером фракції Юлією Тимошенко перебуває з візитом в США і має намір узяти участь у молитовному сніданку. До складу делегації входить також народний депутат Григорій Немиря.

Водночас, за твердженням лідера парламентської фракції Радикальної партії Олега Ляшка, в молитовному сніданку у президента США Дональда Трампа беруть участь понад 50 народних депутатів України. "Вчора достроково закрилося засідання парламенту через те, що понад 50 депутатів полетіли на молитовний сніданок до Америки", - сказав О.Ляшко на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради в четвер.

Натомість співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, відповідаючи на запитання, хто з його фракції полетів на молитовний сніданок, повідомив: "Ніхто не полетів. Ми вважаємо, що це суто внутрішня релігійна справа Америки. І присутність там і спроби використовувати це в політичних цілях - неправильно".

У прес-службі фракції "Самопоміч" агентству "Інтерфакс-Україна" також повідомили, що їхні народні депутати не братимуть участі в молитовному сніданку в США.

Як відомо, поточного тижня Верховна Рада працює в режимі пленарних засідань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА