09:46 09.02.2018

Саакашвілі в Грузії буде одразу заарештований - спікер парламенту

2 хв читати
Саакашвілі в Грузії буде одразу заарештований - спікер парламенту

На екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі в разі екстрадиції з Києва в Тбілісі чекає арешт, заявив голова парламенту республіки Іраклій Кобахідзе, який перебуває з візитом в США.

"Що стосується екстрадиції Міхеіла Саакашвілі, то в Грузії його чекає арешт. У нас у нього слабка політична підтримка. З політичної точки зору нас не цікавить, де буде Саакашвілі - в Грузії чи Україні. У нашій країні відбувся судовий процес проти нього, є судове рішення, яке передбачає арешт Саакашвілі у разі появи на території Грузії", - сказав І.Кобахідзе, виступаючи в університеті імені Джона Хопкінса.

Тбіліський міський суд 5 січня заочно засудив М.Саакашвілі до трьох років в'язниці за злісне перевищення службових повноважень на посаді президента Грузії.

Як повідомлялося генеральний прокурор України Юрій Луценко в опублікованому 8 лютого інтерв'ю "ТСН" заявив, що Генпрокуратура Грузії не змінила своєї вимоги про екстрадицію М.Саакашвілі, і Київ виконує свої міжнародні зобов'язання.

При цьому Ю.Луценко зазначив, що можлива екстрадиція М.Саакашвілі в Грузію буде для нього "найважчим рішенням", тому що буде означати його "стовідсоткове ув’язнення".

Генпрокурор також зазначив, що існують варіанти добровільного повернення М.Саакашвілі в будь-яку з обраних ним країн, наприклад, у Нідерланди, де проживає його сім'я, або "добровільна чи примусова депортація в одну з обраних ним країн чи в країну, з якої він нелегально перетнув український кордон, - тобто Польщу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА