07:30 10.02.2018

Київ очікує "позитивів" в реалізації мінських угод після виборів президента в РФ

2 хв читати
Київ очікує "позитивів" в реалізації мінських угод після виборів президента в РФ

Київ очікує прогресу в реалізації мінських угод в частині безпеки після виборів президента в РФ і розділяє висловлювання президента Франції Еммануеля Макрона про те, що виконання "Мінська" зайшло в глухий кут, заявляє заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

"Ми наполягаємо на тому, щоб виконувалися положення мінських угод, які стосуються і виведення російських військ, стосується, наприклад, встановлення зон, вільних від важкої зброї. Звичайно, це непростий процес, але ми думаємо, що після того, як завершилися, нарешті, коаліційні переговори в Німеччині, інтенсифікувалися контакти президента Франції з російською стороною, після виборів в Росії, можливо, нам вдасться досягти певних позитивів на цьому напрямку", - сказав він в ефірі телеканалу" Інтер "в п'ятницю ввечері.

Коментуючи висловлювання президента Франції Е.Макрона про те, що реалізація "Мінська" зайшла в глухий кут, в телефонній розмові з канцлером Німеччини і президентом РФ, К.Єлісєєв зазначив, що проблема не в мінських домовленостях, а у відсутності політичної волі Москви виконувати їх.

"Тому ми цілком поділяємо стурбованість президента Франції, який дійсно хоче домогтися прориву в мінських домовленостях", - заявив заступник голови АП.

Тим часом він нагадав, що предметом розмови глав трьох держав була гуманітарна складова виконання мінських угод.

"Наша ключова мета зараз - переконати російську сторону почати виконувати мінські угоди в частині безпеки і створити сприятливі умови для політичного процесу. І одним з важливих чинників забезпечення миру і безпеки могло б стати розгортання повноцінної миротворчої операції ООН", - сказав К.Єлісєєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА