13:11 12.02.2018

Затримці впровадження угоди про асоціацію Україна-ЄС не може бути жодного виправдання

2 хв читати
Затримці впровадження угоди про асоціацію Україна-ЄС не може бути жодного виправдання

 Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі вважає, що слід припинити практику гальмування Верховною Радою важливих для впровадження угоди про асоціацію законодавчих ініціатив.

"Не може бути жодного виправдання затримці впровадження угоди: вона має здійснюватися швидко й повною мірою, і відповідальність за це лежить на українській владі, особливо на народних депутатах, обраних, щоб представляти український народ і приймати рішення від його імені. На жаль, на сьогодні багато важливих законопроектів застрягають у Верховній Раді без руху. Таку практику слід подолати", - йдеться в статті голови Представництва ЄС, оприлюдненій на сторінці видання "Європейська правда" в понеділок.

Х.Мінгареллі нагадав про необхідність конструктивного й ефективного діалогу українського парламенту з іншими основними гравцями, зокрема урядом та президентом.

"Реєстрація законопроектів, що суперечать чи навіть шкодять угоді про асоціацію/ЗВТ, таких як законопроект "Купуй українське, плати українцям!", може призвести до втрати Україною міжнародної репутації та порушення зобов'язань, узятих нею у відносинах з ЄС, якщо вони не будуть переглянуті", - наголосив дипломат.

Х.Мінгареллі зазначив, що законодавчі завдання та зобов'язання України у рамках угоди про асоціацію з ЄС заслуговують на сфокусованішу роботу над законодавчими ініціативами.

"Партнерство ЄС з Україною - це не відносини між донором й отримувачем, а взаємини, які спираються на рівносильний внесок і прагнення обох сторін. Європейському Союзу потрібно побачити реформи для їхньої підтримки", - зазначив дипломат.

Х.Мінгареллі додав, що Євросоюз також надалі приділяє особливу увагу антикорупційному законодавству та забезпеченню незалежності, оперативної спроможності й ефективності антикорупційних інституцій в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА