14:23 12.02.2018

Виступати за скасування санкцій проти РФ можуть або наївні, або недостатньо обізнані люди - Порошенко

2 хв читати
Виступати за скасування санкцій проти РФ можуть або наївні, або недостатньо обізнані люди - Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що дискутувати про скасування введених проти Російської Федерації санкцій можуть або наївні люди, або ті, які не володіють достатнім масивом інформації.

Як повідомляє в понеділок прес-служба глави Української держави, в інтерв'ю німецькому виданню Bild П.Порошенко відповів на запитання про дискусію, що триває в Німеччині, щодо можливого скасування санкцій проти РФ. Зокрема, і про думку президента футбольного клубу "Баварія" Ульріха Генесса (нім. Ulrich Hoeneß) щодо розуміння з приводу політики президента РФ Володимира Путіна.

"Ці люди або недостатньо поінформовані, або просто наївні. Все дуже просто: ми не є частиною російської імперії, ми – суверенна країна. Я вважаю, що людям на кшталт пана Генесса варто одного разу відвідати Україну, причому не Київ, а Схід України. Тоді він зрозуміє, що насправді йдеться про єдину річ: Путін повинен вивести свої війська з України", - наголосив П.Порошенко.

Він також відповів на запитання про проведення чемпіонату світу з футболу в Росії: "Футбольним фанатам належить самостійно прийняти рішення, чи їхати до РФ з огляду на російську агресію в Україні та Сирії".

"Я дуже хотів би, аби весь світ послав спільний сигнал і навіть поза межами політичного дискурсу продемонстрував, що ми не приймаємо таку політику. Погляньте, що відбувається навколо Олімпійських ігор: Росія і там не дотримується правил, тому її не допустили. Російське керівництво гадає, що може переступати через будь-які правила. І так – по всіх напрямах", - зазначив П.Порошенко.

Президент України також наголосив на важливій ролі Німеччини у світі та висловив сподівання, що в коаліційній урядовій угоді майбутнього федерального уряду буде чітка позиція щодо України.

"Путін радіє завжди тоді, коли десь присутні хоча б ознаки політичної нестабільності. Саме нестабільність – це те, що він намагається утворити скрізь, де панує демократія. Не лише для Європи, а й для всього світу важливо, аби у Німеччині швидко з’явився уряд. Я був дуже радий побачити чіткі формулювання щодо України у тексті коаліційної угоди. Ті, хто всередині СДПН, наразі обговорює питання членства в цій коаліції, не повинні забувати про важливу роль Німеччини у світі", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА