Політика

Демократи в конгресі США мають намір виділити $ 1 млрд на захист виборів від втручання

Демократи в американському конгресі підготували законопроект, який передбачає виділення в поточному році $ 1 млрд для захисту виборчої системи США від проникнення іноземних та інших хакерів, повідомили ЗМІ.

Раніше керівники американських спецслужб повідомили, що, за їхніми даними, Росія планує втручання в проміжні вибори в конгрес США в листопаді 2018 року.

"Ми не повинні дозволити росіянам насміхатися і отримувати задоволення, яке вони отримали під час попередніх виборів. Їх мета - підірвати демократію", - заявила на прес-конференції лідер демократів у палаті представників конгресу Ненсі Пелосі.

Відповідно до проекту, запропонованого демократами, $ 1 млрд може бути витрачений в поточному році на придбання машин для голосування, які повинні повністю замінити паперові бюлетені, наймання співробітників в області забезпечення безпеки виборів, проведення оцінок ризиків.

В подальшому - в 2019, 2021, 2023 і 2025 роках - передбачається виділяти $ 175 млн - $ 1,75 млрд в цілому.

Раніше глава ЦРУ Майк Помпео, директор національної розвідки США Ден Коутс і директор Агентства національної безпеки США Майкл Роджерс заявили, що мають дані, що вказують, що Росія спробує втрутитися в проміжні вибори в країні в 2018 році.

За останній рік Вашингтон неодноразово звинувачував Росію у втручанні у внутрішні справи США за допомогою ЗМІ та соціальних мереж. Наразі низка комітетів конгресу США розслідує дані про передбачуване втручання Росії в американські вибори. Аналогічну роботу веде команда під керівництвом спецпрокурора Мюллера.

На листопад 2018 року в США призначені виборів губернаторів і конгресменів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ