14:54 15.02.2018

Глави МЗС країн "нормандської четвірки" обговорять звільнення заручників у Мюнхені

2 хв читати
Глави МЗС країн "нормандської четвірки" обговорять звільнення заручників у Мюнхені

Питання звільнення заручників обговорюватимуть міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, РФ) на полях Мюнхенської конференції з безпеки, заявляє представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ), перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Питання заручників (звільнення заручників - ІФ) буде одним із пріоритетних і ключових під час зустрічі міністрів закордонних справ у "нормандському форматі", яка відбудеться вже цього тижня на полях конференції з питань безпеки в Мюнхені", - сказала І.Геращенко на брифінгу в Києві в четвер.

За її словами, робота зі звільнення українських громадян-заручників, які перебувають і на окупованій території, і на території РФ Федерації, триває постійно, і для цього використовуються різні канали. "Повірте, ми працюємо, ми працюємо через різні канали, про які говоримо лише після того, як вдалося когось витягнути. Я сподіваюся, що найближчим часом у нас будуть хороші новини про звільнення українців", - сказала І.Геращенко.

Вона наголосила, що над цим працює і президент України.

При цьому І.Геращенко зазначила, що звільнення заручників залежить від президента РФ Володимира Путіна. "Питання звільнення заручників залежить від однієї людини. Її прізвище Путін. І тому очевидно, що дуже важливо про це говорити саме з ним", - сказала вона.

І.Геращенко наголосила, що основним завданням 2018 року є не лише звільнення заручників з окупованої території, а й "розблокування процесу звільнення політв'язнів Кремля".

Як повідомлялося, зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" запланована на 16 лютого поточного року в Мюнхені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА