17:49 15.02.2018

У фракції "БПП" назвали особистою ініціативою пропозицію нардепа Голубова взяти на поруки Труханова

2 хв читати
У фракції "БПП" назвали особистою ініціативою пропозицію нардепа Голубова взяти на поруки Труханова

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" заявляє, що намір члена їхньої фракції Дмитра Голубова взяти на поруки мера Одеси Геннадія Труханова, проти якого порушено кримінальну справу, – це його особиста ініціатива як народного депутата.

"Фракція партії "Блок Петра Порошенка" не приймала жодних рішень про взяття на поруки будь-яких осіб, проти яких відкриті кримінальні провадження, і тим більше не делегувала таких повноважень жодному зі своїх членів", - йдеться в заяві фракції, яку поширила прес-служба партії "БПП" у четвер.

У фракції "Блок Петра Порошенка" наголошують, що корупція в Україні має бути подолана на всіх рівнях. "І члени фракції будуть максимально сприяти правоохоронним органам, судовій гілці влади, щоб усі корупціонери, незалежно від того, яку посаду вони обіймають чи до якої політичної сили належать, - були притягнуті до відповідальності та понесли відповідне покарання", - йдеться в заяві.

Водночас у "БПП" зазначають, що кожен депутат їхньої фракції "має право мати свою окрему позицію з будь-яких питань". "Однак, що стосується питань боротьби з корупцією, позиція фракції залишається і буде незмінною: усі без винятку члени фракції партії "Блок Петра Порошенка" будуть робити все від них залежне, щоб корупція в Україні була подолана", - йдеться в заяві.

Раніше цього дня Солом’янський районний суд м. Києва не задовольнив клопотання антикорупційних органів про арешт мера Одеси Г.Труханова з альтернативою застави в 50 млн грн і відпустив його на поруки народного депутата Дмитра Голубова.

Д.Голубов був обраний до парламенту у мажоритарному окрузі №136 в Одеській області, є членом фракції "Блок Петра Порошенка".

Як повідомлялося, 14 лютого детективи НАБУ і прокурори САП затримали в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ) Г.Труханова і його заступника Павла Вугельмана.

Їх підозрюють у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, зазначені особи можуть бути причетні до схеми завдання збитків бюджету Одеси через купівлю будівлі ДП "Завод "Краян".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА