13:23 16.02.2018

Для врегулювання конфлікту на Донбасі Київ працює паралельно і в "нормандському форматі", і зі США - Клімкін

2 хв читати
Для врегулювання конфлікту на Донбасі Київ працює паралельно і в "нормандському форматі", і зі США - Клімкін

 Україна працює паралельно як у "нормандському форматі", так і зі Сполученими Штатами Америки для досягнення миру на Донбасі, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Я з Куртом (спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером - ІФ) іноді розмовляю, інколи двічі-тричі на день. Тому з точки зору залучення Сполучених Штатів Америки, я тільки з Рексом Тіллерсоном (Держсекретар США - ІФ) розмовляв останнім часом кілька разів, обговорюючи концепцію цієї місії, і що ми можемо зробити, які нові засоби тиску тощо", - сказав П.Клімкін у Мюнхені в п'ятницю, відповідаючи на запитання журналістів, наскільки США долучаються до переговорів про можливе введення миротворчої місії на окуповану територію Донбасу.

Міністр зазначив, що Україна працює "за кількома паралельними проектами: є американський проект, є "нормандський проект".

За словами П.Клімкіна, не має принципового значення, хто сидітиме за столом переговорів. "Це не принципово... Посадимо ми ще Сполучені Штати Америки поруч чи робитимемо це в сусідніх кімнатах. Для мене головне - результат, і я знаю, як застосовувати тиск паралельно зі США "нормандського формату", якщо треба, Європейського Союзу, "сімки"("Великої сімки", G7 - ІФ)", - зазначив глава МЗС України.

Він також наголосив, що Франція перебуває на боці України в цьому питанні. Міністр висловив сподівання, що після створення коаліції в парламенті Німеччини ця країна також підтримає Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА