19:52 16.02.2018

Розв'язана Росією гібридна війна перетворюється у світову

2 хв читати
Розв'язана Росією гібридна війна перетворюється у світову

Розв'язана РФ гібридна війна виходить на міжнародний рівень, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні нам нічого не залишається, як визнати, що гібридна війна, яку розв'язала Росія, поступово перетворюється в повноцінну світову гібридну війну. Ця війна ведеться на різних рівнях, на різних полях битв і на різних швидкостях. У цій війні вже беруть участь багато різних акторів , які, можливо, навіть не усвідомлюють свою руйнівну роль. Однак те зло, яке стоїть за цією війною, одне й те саме, і воно живе в Кремлі ", - сказав П.Порошенко в ході панельної дискусії "Оборонне співробітництво в ЄС і НАТО : більш європейське, більш тісне, більш дієздатне?" на 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки в п'ятницю ввечері.

Глава української держави зазначив, що ніхто не сприйняв всерйоз, коли в 2007 році в Мюнхені президент РФ оголосив свою війну цивілізованому світу. Він також зазначив, що "російська агресія проти України в 2014 році стала найсерйознішим і цинічним нападом на демократичні цінності і міжнародний порядок".

П.Порошенко підкреслив, що сценарій агресії планувався заздалегідь. "І коли сюжет був активований, він привернув багатьох агентів. Візьміть маргінальні ультраправі й ультраліві партії, яких багато років підтримувала Росія. Візьміть армії тролів і пропагандистів, що проникають в наші будинки, які не визнають кордонів, не мають моральних принципів і правил. Візьміть фейкові новини, які спотворюють реальність і дезорієнтують наші суспільства. Візьміть кібератаки, націлені на критичну інфраструктуру або навіть виборчі кампанії, що підривають свободу вибору наших громадян. Візьміть хвилі міграції, перш за все, в країни ЄС, які були призначені для дестабілізації його зсередини", - сказав він.

На думку П.Порошенка, "ця діяльність супроводжується масовою мілітаризацією російського режиму і його доведеною готовністю використовувати будь-які наявні військові інструменти, в тому числі ядерну зброю".
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА