14:04 18.02.2018

Тимошенко закликає не допустити дострокових парламентських виборів в Україні

1 хв читати
Тимошенко закликає не допустити дострокових парламентських виборів в Україні

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко наполягає на збалансованому формуванні Центральної виборчої комісії (ЦВК) і закликає не допустити проведення дострокових парламентських виборів в Україні за чинним виборчим законодавством.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу вона повідомила, що, за її даними, нова програма макрофінансової допомоги ЄС буде обумовлена "блоком політичних питань", зокрема щодо проведення майбутніх виборів.

"Ми підійшли до перезавантаження влади. Щоб існуюча кланова система не реінкарнувалася, необхідно не допустити формування ЦВК у складі, який буде повністю підконтрольний президенту", – сказала Ю.Тимошенко.

Центрвиборчком, на її думку, повинен бути сформований з представників громадянського суспільства, яким довіряють, на базі рівномірного представництв політичних партій.

"За нашими даними, існує план провести до президентських дострокові парламентські вибори. Не прямо зараз, а перед самими президентськими. Президент не вірить у свою перемогу на виборах і хоче зафіксувати в парламенті ще на 5 років стару систему інтересів і зв'язку політиків та корумпованих кланів", – сказала лідер "Батьківщини".

"Нам не можна цього допустити. Зараз треба зробити все, щоб в останні місяці повноважень президента цей фінт зроблено не було", – наголосила Ю.Тимошенко.

Проведення чергових парламентських і президентських виборів заплановано в Україні на 2019 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА