15:29 19.02.2018

Київ підготує позов щодо військових злочинів РФ

1 хв читати
Київ підготує позов щодо військових злочинів РФ

Президент України Петро Порошенко доручив підготувати для подачі в Міжнародний суд в Гаазі документи, що стосуються військових злочинів РФ, а міністр закордонних справ України Павло Клімкін анонсував також підготовку меморандумів щодо конвенції про заборону расової дискримінації та заборону фінансування тероризму.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, на зустрічі з президентом П.Клімкін наголосив, що в червні будуть меморандуми щодо конвенції про заборону расової дискримінації і про заборону фінансування тероризму.

"Те, що ми робимо, - це комплексна юридична спроба дістати Росію на всьому юридичному фронті. І головне, що Росія отримає не тільки покарання за порушення прав, Росія ще за це заплатить", - сказав глава МЗС.

Президент уточнив, що мова йде не тільки про морське право, ліквідацію расової дискримінації, відповідальність за фінансування тероризму, а й поставив завдання підготувати документи, які стосуються військових злочинів. Відповідні матеріали вже зараз збирають для підготовки позову до Міжнародного суду.

П.Клімкін запевнив, що робота буде послідовною, в української сторони - сильна команда, яка буде її представляти в рамках арбітражу та Міжнародного суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА