18:25 20.02.2018

Україна продовжує роботу з розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі - Порошенко

1 хв читати
Україна продовжує роботу з розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі - Порошенко

 Україна продовжить наполягати на введенні миротворчої місії на окуповану територію Донбасу, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Україна залишається прихильною мирному вирішенню проблеми звільнення окупованих територій. Підтвердженням цього є наша рішуча боротьба - моя, як президента, Міністерства закордонних справ, парламенту, народних депутатів, інших міністерств і відомств - боротьба за розгортання класичної миротворчої місії відповідно до рішення Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, яка б дала змогу забезпечити компонент безпеки у відновленні суверенітету", - сказав П.Порошенко на засіданні Воєнного кабінету в Києві у вівторок.

Він наголосив, що питання введення миротворців на окуповану територію Донбасу підтримує більше ніж 75% українського народу.

Крім того, президент пообіцяв розповісти на закритій частині засідання Воєнного кабінету про результати своїх переговорів із міністром оборони США Джеймсом Меттісом, із прем'єр-міністром Британії Терезою Мей, президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером.

"Окремо попрошу доповісти Степана Тимофійовича Полторака (міністр оборони України - ІФ) про підсумки свого візиту до США. Там є позитивні новини, що ми найближчим часом отримаємо нарешті довгоочікуване оборонне озброєння. І є певні позитивні результати щодо модернізації наших Збройних сил", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА