09:43 26.02.2018

Мінфін США розгляне питання про можливе впровадження санкцій стосовно 13 росіян

2 хв читати
Мінфін США розгляне питання про можливе впровадження санкцій стосовно 13 росіян

Мінфін США розгляне питання про можливе впровадження санкцій стосовно 13 росіян, проти яких Мін'юст США раніше висунув звинувачення у справі про втручання в президентські вибори 2016 року.

"Ми продовжуємо вивчати втручання (РФ - ІФ) у вибори. Я можу тільки додати, що ми тісно співпрацюємо з ФБР стосовно інформації про нещодавній позов і в разі необхідності ми розглянемо застосування санкцій проти осіб на основі інформації, яка в них є", - заявив журналістам глава Мінфіну США Стівен Мнучін у суботу.

Раніше офіційний представник Держдепартаменту Гізер Ноєрт не виключила можливості впровадження санкцій стосовно 13 російських громадян.

"Санкції - це те, що ми зазвичай не прогнозуємо, але ми можемо потенційно це розглянути", - сказала вона.

Міністерство юстиції США висунуло звинувачення у втручанні в американські президентські вибори 13 громадянам Росії. За даними слідства, всі обвинувачувані є співробітниками Агентства інтернет-досліджень, що базується в Санкт-Петербурзі. Серед обвинувачуваних також бізнесмен Євген Пригожин, якого в США пов'язують з агентством. Водночас сам Є.Пригожин заперечує зв'язок із компанією.

До списку обвинувачуваних також потрапили Михайло Бистров, Михайло Бурчик, також відомий як Михайло Абрамов, Олександра Крилова, Ганна Богачова, Сергій Полозов, Марія Бовда (Марія Бєляєва), Роберт Бовда, Вадим Подкопаєв, Гліб Васильченко, Ірина Каверзіна, Володимир Вєнков і Джейхун Асланов.

Цих осіб звинувачують у "змові з метою шахрайства проти США", а також у "змові з метою шахрайства з використанням електронних засобів передачі даних і для банківських махінацій", а також "у розкраданні персональних даних за обтяжувальних обставин".

В обвинувальному документі зазначені три юридичні особи: Агентство інтернет-досліджень, "Конкорд менеджмент і консалтинг" Є.Пригожина, а також пов'язана з ним "Конкорд кейтеринг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА