12:45 26.02.2018

Лідер партії "Батьківщина" вважає неприпустимим призначення на посаду глави НБУ Смолія

2 хв читати
Лідер партії "Батьківщина" вважає неприпустимим призначення на посаду глави НБУ Смолія

Лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає неприпустимим призначення на посаду глави Національного банку України (НБУ) Якова Смолія та пропонує створити слідчу комісію щодо діяльності керівництва Нацбанку.

"Зараз в Україні по суті почалася гіперінфляція... І я можу сказати, що це є наслідком абсолютно злочинної роботи Національного банку. Зараз звільняють главу Національного банку, але цього недостатньо. Нехай вона (глава НБУ Валерія Гонтарева - ІФ) виступить з відповіддю в парламенті і відповість на запитання", - сказала Ю.Тимошенко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп у понеділок в Києві.

Також, за її словами, має бути створена тимчасова слідча комісія (ТСК), яка "з’ясує, як країну можна було довести до такого ступеня інфляції та падіння соціальних стандартів".

"Крім того, наша фракція застерігає, щоб ні в якому разі не були проголосовані спадкоємці Гонтаревої і кишенькові банкіри Порошенка на посаду голови НБУ. Я маю на увазі Якова Смолія. Це та людина, яка була, по суті, спільником ведення цієї ганебної грошово-кредитної політики, і не можна допускати, щоб це тривало", - сказала Ю.Тимошенко.

Вона також заявила, що партія "Батьківщина" вважає за необхідне кардинальну зміну грошово-кредитної політики центробанку.

"Крім того, команда партії "Батьківщина"пропонує нову кредитно-грошову політику в країні, яка поставить на місце всі показники життя країни: в економіці, у фінансах, в соціальній сфері. Нам не можна більше користуватися тими фінансовими і грошовими стратегіями, які руйнують нашу країну. Керувати НБУ повинні професійні люди. Продовження такої грошово-фінансової політики означатиме свідоме вбивство національної валюти. Це матиме трагічний наслідок", - заявила Ю.Тимошенко.

Як повідомлялося, представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко в кінці минулого тижня повідомила, що, швидше за все, 1 березня Верховна Рада розгляне питання відставки глави НБУ Валерія Гонтаревої і призначення на цю посаду Я.Смолія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА