18:36 27.02.2018

Лутковська наполягає на всебічному розслідуванні підпалу офісу "Товариства угорської культури Закарпаття"

2 хв читати
Лутковська наполягає на всебічному розслідуванні підпалу офісу "Товариства угорської культури Закарпаття"

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська просить Національну поліцію в Закарпатській області взяти на особливий контроль досудове розслідування підпалу офісу "Товариства угорської культури Закарпаття" (Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség).

Як повідомляє у вівторок прес-служба уповноваженого Верховної Ради з прав людини на сторінці в соцмережі Фейсбук, у В.Лутковської викликає велике занепокоєння те, що це вже другий випадок пошкодження приміщення угорської національної меншини в Ужгороді за останній місяць.

Так, 4 лютого в цьому місті також відбулася спроба підпалу офісу "Товариства угорської культури Закарпаття", через що омбудсмен відкрив провадження і спрямував запит на адресу Національної поліції в Закарпатській області про необхідність забезпечення швидкого і всебічного розслідування кримінального злочину з обов'язковим розслідуванням мотиву нетерпимості.

"З огляду на повторюваність вчинення протиправних дій відносно представників угорської національної меншини, що містять ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі і ненависті, до головного управління Національної поліції в Закарпатській області надісланий повторний запит з проханням взяти на особливий контроль проведення досудового розслідування вищеописаних кримінальних злочинів, зокрема ретельно перевірити версію вчинення їх через національної нетерпимості ", - сказано в повідомленні.

У В.Лутковської нагадують, що вночі 27 лютого 2018 у Ужгороді на Православній набережній зловмисники здійснили підпал будівлі, в якій розташовано офіс "Товариства угорської культури Закарпаття".

Зокрема, за інформацією ЗМІ, у вікно організації невідомими особами було кинуто пляшку із "коктейлем Молотова", в результаті чого вигоріло близько 25 кв. м будівлі.

Перший заступник голови Закарпатської обласної ради та заступник голови Товариства угорської культури Закарпаття (Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség - КМКС) Йосип Борто висловив переконання, що за підпалом офісу КМКС в Ужгороді в ніч на вівторок стоять іноземні громадяни, а не українці.

Як пізніше повідомило видання Polska Agencja Prasowa, трьох підозрюваних у підпалі будинку Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді затримано в Польщі, і суд постановив арештувати двох з них. "Агентство внутрішньої безпеки розслідує різні питання, пов'язані зі спробою підпалити будівлю Товариства угорської культури в Україні. Розглядають і міжнародні контакти затриманих у цій справі", - розповів виданню прес-секретар міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин (Stanisław Żaryn).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА